Predsjednik Raičević u posjeti Udruženju maslinara

sa maslinarima

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević razgovarao je sa predstavnicima Udruženja maslininara na temu unaprijeđenja kvaliteta maslinovog ulja i konkurentnosti na domaćem i međunarodnom tržištu.


Predsjednik Raičević je istakao da je Udruženje maslinara u dosadašnjem periodu svoga djelovanja pokazalo spremnost da rješava i najveće izazove i da ono predstavlja primjer kako se proizvođači trebaju udruživati sa ciljem artikulisanja zajedničkih ciljeva i interesa.

„Udruženje maslinara okuplja maslinare sa svih područja naše opštine, a posebno me raduje činjenica što ono okuplja veliki broj mladih maslinara koji svoju perspektivu vide u maslinarstvu. Iz tog razloga, Opština Bar će i u narednom periodu kroz agrobudžet i podsticajne mjere nastaviti sa sufinanisiranjem poljoprivrednih proizvođača sa ciljem povećanja broja mladih zasada, kvaliteta proizvoda i konkurentnosti“ kazao je predsjednik Raičević.

Sastanak sa predstavnicima Udruženja maslinara bila je prilika da predsjednik Opštine posjeti rekonstruisani stari kameni most na Suvom potoku, ali i jedan od najvećih barskih maslinjaka u Džidžarinu.
„Vlasnici maslinjaka u Džidžarinu su uložili značajna sredstva u izgradnji puta prema maslinjacima i lokalna uprava će pružiti svu neophodnu pomoć u pravcu završetka ove dionice puta, ali i unaprijeđenju putne infrastrukture koja je u funkciji razvoja poljoprivrede u Baru“ kazao je predsjednik Raičević pri tom navodeći da se sanacija mora sprovesti na način da ne poremeti ambijantalnu cjelinu, ne samo maslinjaka koji se tamo nalaze, već i Starog Bara kao važne turističke ponude grada.

Ćazim Alković, predsjednik Udruženja maslinara Bara zahvalio je predsjedniku Opštine Bar na pomoći koju lokalna uprava u kontinuitetu pruža kako udruženju, tako i razvoju maslinarstva i kazao da je današnja posjeta predsjednika Opštine potvrda uspješnosti saradnje lokalne uprave i udruženja.

Na kraju, predsjednik Opštine Bar je izrazio je očekivanje da će radovi na izgradnji Kuće maslina u Starom Baru otpočeti u relativno skorijem roku i da će ona, osim dodatne turističke ponude, predstavljati važan proizvodni i edukativni centar.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar