BS za razvoj sela i oživljavanje poljoprivredne proizvodnje

BSTRG

Saopštenje Bošnjačke stranke.

NVO MCP - Bar u sklopu svojih aktivnosti pokrenuo je projekat pod nazivom „Neka sve bude fer i na dohvat oka“. Projekat je predočen svim političkim partijama u Baru, tako da su u potpunosti upoznati sa ciljem projekta i pravilima podjednakim za sve. Mi prenosimo integralno saopštenja partija na uvid javnosti, ne komentarišemo ih, ostavljamo da svoj sud donesu naši čitaoci.

Saopštenje Bošnjačke stranke prenosimo integralno:

"Jedan od ciljeva Izbornog programa Bošnjačke stranke je kreiranje podsticajnnih mjera za ulaganje u poljoprivredu, kao i uspostavljanje registara obrađenog poljoprivrednog zemljišta, poljoprivrednih gazdinstava, poljoprivrednih proizvodjača, zatim vlasnika određenog broja grla stoke, proizvođača maslina, pčelara ili proizvođača vina. Registri bi se koristili da resorno Ministarstvo po automatizmu zna ko, koliko i gdje obrađuje zemljišta, šta proizvodi, koliko grla ima, te bi to Ministarstvo odmah znalo i moglo da planira sredstva da pomogne te proizvođače, na način da ih obavijesti koliko sredstava mogu dobiti povratno ili nepovratno, te ako su proizvođači zainteresovani da se to uradi bez velikih administrativnih zadržavanja. Ovi registri mogli bi biti korišćeni i za apliciranje za sredstva od banaka i fondova, kao i stranih donatora kao što je Turska Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju - TIKA, koja prednjači u doniranju kako u sektor Poljoprivrede kod nas, tako i u ostalim sektorima privrede. 

Država bi na ovaj način pomogla da se birokratija svede na minimum, proizvođači ne gube vrijeme koje često nemaju, preusmjere svoju energiju i sredstva na proizvodnju zdrave hrane koja se može proizvoditi u manjim količinama, a biti isplativija. 

Pored toga ono što karakteriše odlučnu akciju Bošnjačke stranke jeste implementacija seta mjera u poljoprivrednom sektoru i to: obavezni i organizovani otkup poljoprivrednih proizvoda, podsticajne mjere za ulaganje u poljoprivrednu proizvodnhu, kreditna podrška proizvođačima u maslinarstvu, voćarstvu i povrtlarstvu, formiranje otkupnih stanica, izgradnja seoske infrastrukture, podrška razvoju stočarstva, revitalizacija starih maslinjaka i formiranje novih. 

Uvaženi građani, glasajmo za razvoj naših sela i oživljavanje poljoprivredne proizvodnje, zaoružimo  br.14 i Bošnjačku stranku - Rafet Husović - Naša snaga. 

Larisa Dešić, dipl.inženjer poljoprivrede - poslanički kandidat

Ispred Opštinskog Odbora Bošnjačke stranke – Bar“

auto klime bakovic 1

jedro opstina bar

allegra

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours 2020

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar