Evo savjeta kako da pripremite automobil za zimu!

priprema zimska

Auto kuća „Baneb“ pokrenula je akciju posebne pripreme automobila za zimu.

Poznati servis ponudio je vrlo povoljne cijene u želji da pomogne vozačima da adekvatno pripreme svoje automobile za zimske uslove vožnje koji nose dodatne rizike.

Priprema vozila za zimski period podrazumijeva i one pripreme koje su predviđene zakonom, poput zamjene guma, ali i one koje osiguravaju bezbjednost u vožnji odnosno osiguravaju vozilo od mogućih kvarova usled drugačijih vremenskih uslova, prije svega niskih temperatura.

Zbog navedenog, posjetili smo auto kuću „Baneb“ i zatražili savjet šta je sve potrebno preduzeti da bi automobil adekvatno funckionisao u težim zimskim vremenskim uslovima, prije svega bio siguran za vožnju.

„Pred svaku zimu treba obratiti pažnju na tip pneumatika , dubinu šare i njihovu starost“, prva je stavka u pripremi vozila za zimske uslove..

„Provjera grijača ili svjećica u zavisnosti da li se radi o dizelskom ili benzinskom motoru je bitna, posebno u zimskom periodu pri jutanjem paljenju motora kada je hladan“, dodaju iz Baneba.

„Treba provjeriti i ispravnost akumulatora koje se vrši specijaliziranim uređajem“, rekli su nam iz Baneba.

Naravno, to je i sredstvo protiv zarmzavanja.

„Antifriz se mora provjeriti i doliti ukoliko je to potrebno“, kažu iz Baneba i dodaju da je preporućljiva i zamjena filtera goriva!

Iz Baneba preporučuju obaveznu provjeru kočionog sistema i na kraju – provjeru brisača koji su zimi naročito bitni!

Baneb dugi

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar