Marković: Bar daje snažan impuls razvoju Crne Gore

Duško i Duško

Bar daje snažan impuls razvoju države, a za dalje unapređenje kvaliteta života građana, jačanjem sveukupne infrastrukture, nastaviće da ima kontinuiranu podršku Vlade, rekao je premijer Duško Marković na sastanku sa delegacijom predvođenom predsjednikom opštine Bar Dušanom Raičevićem.

Na sastanku koji je organizovanom povodom predstojećeg Dana opštine, premijer Marković je čestitao praznik građanima i rukovodstvu Opštine i ukazao na pozitivan trend razvoja države koji je Vlada obezbijedila u prethodne dvije godine.

On je pohvalio stabilizaciju javnih finansija u Opštini i naglasio da na lokalnom ali i državnom nivou moramo nastaviti sa finansijskom konsolidacijom i štednjom, jačanjem napora na smanjenju sive ekonomije ali većim ulaganjima u infrastrukturu.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević je rekao da gradska uprava radi na valorizaciji turističkih potencijala na Maljeviku i Dubovici, kao i da se stvaraju pretpostavke da Bar dobije prvi hotel sa pet zvjezdica.

Zajednički je konstatovano da će valorizacija Luke Bar i aerodroma u Podgorici dodatno podstaći razvoj grada i osnažiti privrednu djelatnost.

Raičević je rekao da Opština Bar zajedno sa Vladom, preko Direkcije javnih radova, radi na poboljšanju saobraćajne infrastrukture. On je takođe ukazao na izazove koji se tiču vodosnabdijevanja grada i komunalnog reda.

FOTO: Vlada Crne Gore

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar