Čestitka- Opštinski odbor Socijaldemokratske partije Bar

zast

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

Sa velikim ponosom i radošću vam čestitamo 13. jul – Dan državnosti Crne Gore
Ovaj dan nas podsjeća na dvije neizbrisive prekretnice u našoj slavnoj istoriji. Prije 146 godina, 13. jula 1878. godine, Crna Gora je stekla međunarodno priznanje nezavisnosti na Berlinskom kongresu. Taj datum obilježio je početak našeg puta kao nezavisne i suverene države, potvrđujući našu vjekovima dugu borbu za slobodu i samostalnost.
Takođe, s ponosom čuvamo sjećanje i na 13. jul 1941. godine, kada su naši preci hrabro ustali protiv fašističke okupacije. Taj ustanak nije bio samo vojni, već i moralni čin, koji je cijelom svijetu pokazao nepokolebljiv duh našeg naroda u borbi za slobodu, pravdu i ljudsko dostojanstvo. Ovaj čin herojstva ostaje trajno zapisan u našim srcima kao simbol otpora i borbe za bolju budućnost.
Naša bogata istorija i tradicija obavezuju nas da nastavimo graditi Crnu Goru kao modernu, prosperitetnu i pravednu državu za sve njene građane. Neka nas ova zlatna slova naše istorije inspirišu da radimo na jačanju zajedništva, tolerancije i solidarnosti, kako bismo obezbijedili napredak i blagostanje za sve generacije koje dolaze, ali isto tako poručujemo da je 13. jul bio, jeste i biće neprolazan ideal koji je iznad svih nas.
Srećan vam Dan državnosti. Neka ovaj praznik bude podsjetnik na našu slavnu prošlost i motivacija za još svjetliju budućnost.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar