Čestitka Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori

bs vecce

Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori čestita svim građankama i građanima, u zemlji i dijaspori, praznik 13.jul - Dan državnosti Crne Gore.

Obilježavajući 13.jul podsjećamo se na važne datume utemeljenja države Crne Gore i njene izgradnje u multikulturno i multinacionalno društvo.

Pripadnici bošnjackog naroda ponosni su na doprinos koji su, tokom historijskog razvoja, dali i daju izgradnji države Crne Gore.

Iako je, nakon međunarodnog priznanja Crne Gore, na Berlinskom kongresu, bošnjački narod bio izložen brojnim i surovim iskušenjma, ostao je na svojim vijekovnim ognjištima , privržen Crnoj Gori, gradeći zajednički život u multietničkoj i multivjerskoj zajednici.

Pripadnici bošnjačkog naroda su bili snažna podrška antifašističkojj i slobodarskoj epopeji koja je započela narodnim ustankom 13.jula. 1941.godine. Mnogo je njih koji su svoje živote položili u borbi za slobodu i ideju društvo ravnopravnosti u koju su duboko vjerovali.

Zato se odlučno suprotstavljamo pokušajima prekrajanja prošlosti i revizije historije koji nipodaštavaju antifašističku prošlost, jer je u njoj duboko utkana vizija slobode i jednakosti.

Ponosni smo i na činjenicu da je bošnjački narod, podrškom obnovi državnosti, sebe ugradio u temelje moderne Crne Gore i na njenom putu ka demokratskoj i civiliziranoj zajednici članica NATO i Evropske unije.

Vjerujemo da će današnja Crna Gora, i pored svih iskušenja, očuvati ideje sekularizma, ravnopravnosti, demokratije, te poštovanja različitosti i biti dom svih njenih naroda i građana.

Bošnjačko vijeće čestita svim građankama i građanima, u zemlji i dijaspori, 13.jul -Dan državnosti naše Crne Gore.

 

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar