OŠ „Anto Đedović“ u znaku nagrada

novva 

Maj u OŠ “Anto Đedović“ protekao je u znaku nagrada.

Mreza
Učenici ove škole Ilija Sapkov, Uroš Mijović i Draško Martinović izabrani su za članove Mreže zlatnih savjetnika Ombudsmana. U periodu od 24. do 26. maja oni su boravili na kampu „Znam svoja prava“ u Sutomoru gdje su između ostalog utvrđena pravila rada Mreže i predočena im je njiihova uloga u daljem radu odjeljenja za zaštitu prava djeteta.

recitatora

Mladi recitatori i ljubitelji pisane riječi uspješni u svojoj misiji govorenja stihova i pisanja literarnih radova.
Zavidne rezultate potigli su i talentovani učenici u lijepom kazivanju poezije ali i u literarnom stvaralaštvu. Tako je školsko takmičenje recitatora za učenike od 1. do 5. razreda održano u školi 16. maja.Komisija koju su činili profesori razredne nastave: Svetlana Perišić, Biljana Karać Vukazić i Rodoljub Pikula odlučila je da na Opštinsko takmičenje idu Jana Dabović, Luka Mirković; oboje treći razred a njihova mentorka je Sanela Muratović i Elena Bulatović; V razred-mentorka Vesna Čabarkapa.
Uz njih su na Opštinskom takmičenju recitatora a u kategoriji starijih razreda školu predstavljali Luka Gvozdenović , Nađa Knežević, Maša Gvozdenović. Njihova mentorka je Svetlana Knežević, prof.
Svi učenici su imali zapažen nastup a u kategoriji Osnovne škole- stariji uzrast prvo mjesto pripalo je Luki Gvozdenoviću. Luka će u svojoj kategoriji predstavljati grad Bar na Devetoj državnoj smotri recitatora , 6. juna u Beranama.
Učenici su pokazali da su osim u govorenju stihova talentovani i za pisanje istih.
Na Međunarodnom literarnom konkursu „Heroji našeg doba 5“ drugo mjesto zauzeo je je učenik Emir Ćamili,a treći je bio Alsen Agović. Mentorka nagrađenim učenicima je Ljiljana Milović, prof.

Majda GrbovićSombor
Na 9. Literarnom konkursu „Priroda je moj svet“ koji je posvećen Desanki Maksimović, Majda Grbović, osvojila je treću nagradu. Njena mentorka je Danijela Boljević, prof.
Na istom konkursu za svoj rad je pohvaljen Aleksej Pakov; mentorka Ljiljana Milović, prof.
I učenica Anja Ražnatović, zavrijedila je treću nagradu na literarrnom konkursu Internet časopisa za podsticanje dječjeg stvaralaštva „Tabla“. Njena mentorka je Svetlana Knežević, prof.
Sportski uspjesi

atletika
Nagrade nijesu izostale ni na Državnom takmičenju u atletici.Sara Mujovi državni je prvak u skoku udalj (5/6 razred) ; Nađa Kurpejović, državni prvak u skoku udalj (8/9 razred)a Dejla Šukurica, državni prvak na 300 m.Drugo mjesto pripalo je Maši Vukčević( kugla) i za štafetu u sastavu: Nađa Kurpejović, Nevena Stanković, Jelizaveta Gavrilova i Sofija Vasilkov.Mentor nagrađenim sportistima je Vladan Mihailović, prof.

Robotičari i ove godine državni prvaci

Robotika
Dva tima robotičara ove škole su na petom nacionalnom takmičenju u okviru Svjetske robotičke olimpijade, u organizaciji Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore ostvarili izuzetne rezultate. U elementarnoj katetegoriji tim „Viridis“ ( Mihail Nikolajev, Mila Lalević i Alexander Okulov) zauzeo je prvo mjesto, a tim „Gaus“ ( Nikola Markoč i Lazar Đurković) treće mjesto u početničkoj kategoriji. Mentorka pobjedničkih timova je Vesna Čabarkapa, prof.
I u finalu drugog ciklusa Montenegro Makers robotičke lige, ekipa ove škole pod mentorstvom Vesne Čabarkape, osvojila je prvo mjesto u mlađim kategorijama.
Prvi i kad je prva pomoć u pitanju

Prva pomoć
Na opštinskom takmičenju iz prve pomoći uz mentorstvo nastavnice Dragane Vukčević , ekipa koju su činili Manja Knežević, Božana raičević, Jovana Petrović, Ksenija Đurić, Arsenij Argirov i Iličković Petra u kategoriji podmladak bila je prva.

 

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar