CDPR: Proglašeni laureati

Minaa

Konkurs likovnih i literarnih radova organizovan je povodom Svjetskog dana bez duvanskog dima.

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa JU Dječji savez Podgorica, tradicionalno povodom Svjetskog dana bez duvanskog dima, organizovalo je Dvadeset treći nagradni Konkurs za likovne i literarne radoveza učenike osnovnih škola u Crnoj Gori.
Tema Konkursa, koji je bio otvoren za učenike od četvrtog do devetog razreda naših osnovnih škola u vremenu od kraja marta do kraja aprila tekuće godine je bila: „Moj prilog da svi ljudi budu zdravi”.
Tročlani žiri za ocjenu prispjelih likovnih radova u sastavu: dr Ivana Radovanović, akademska skulptorka, predsjednica žirija i članovi mr Marija Kapisoda, akademska grafičarka i Domagoj Žarković, sekretar CDPR-a, odabrao je najbolje radove na Konkursu, pa je tako prvu nagradu dobila Kristina Danilović, učenica sedmog razreda OŠ „Pavle Rovinski” iz Podgorice, dok su drugu nagradu podijelili Damir Duraković, učenik osmog razreda OŠ „Vuk Karadžić” iz Berana i Anastasija Brajković, učenica sedmog razreda OŠ „Pavle Rovinski” iz Podgorice. Treću nagradu ravnopravno dijele Sara Nikolićić, učenica sedmog razreda OŠ „Milija Nikčević” iz Nikšića i Mina Jašović, učenica petog razreda OŠ „Vuk Karadžić” iz Berana.
Pohvale za kvalitet radova su dobili Sara Peković, učenica četvrtog razreda OŠ „Kekec” iz Sutomora, Simona Džabasan, učenica sedmog razreda OŠ „Pavle Rovinski” iz Podgorice, Lana Šćekićić, učenica petog razreda OŠ „Vuk Karadžić” iz Berana, Imran Isović, učenik šestog razreda OŠ „Radomir Mitrović” iz Berana i Petra Bulatović, učenica četvrtog razreda OŠ „Oktoih” iz Podgorice.
Pohvalu za kvalitet radova na Konkursu zaslužila je OŠ „Vuk Karadžić” iz Berana, dok je Pohvalu za brojnost poslatih radova svojih učenika dobila OŠ „Oktoih” iz Podgorice. Potrebno je posebno pohvaliti i profesore koji svoje učenike pripremaju za konkurs, pa je tako ove godine
Pohvalu za kvalitetan pristup u radu sa učenicima zavrijedio Goran Ćetković iz OŠ „Kekec” iz Sutomora.
Žiri za literarne radove u sastavu: mr Sanja Vojinović, dr Tijana Todorović i Đorđe Šćepović, profesori crnogorskog, srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti, od prispjelih radova za najbolji je proglasio sastav koji je napisala Nejra Zoronjić, učenica osmog razreda OŠ „Vuk Karadžić” iz Bistrice - Bijelo Polje. Druga nagrada dodijeljena je Đini Crepulji, učenici šestog razreda OŠ „Njegoš” u Kotoru, dok je treću nagradu zaslužila Nikolina Ičević, učenica šestog razreda OŠ „Vuk Karadžić” iz Podgorice.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar