Dobra saradnja Opštine Bar i Uprave za inspekcijske poslove

sasttt

Održan sastanak u cilju ostvarivanja još kvalitetnije saradnje u turističkoj sezoni.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sa saradnicima sastao se danas sa direktoricom Uprave za inspekcijske poslove Anom Vujošević koja je sa saradnicima boravila u posjeti Opštini.
Oni su razgovarali o koordinaciji zajedničkih aktivnosti u susret turističkoj sezoni. Zajednički je konstatovano da postoji kvalitetna saradnja i koordinacija već duži niz godina između Uprave i lokalne uprave.
Predsjednik Opštine Raičević istakao je da u kontinuitetu postoje određeni izazove, posebno kada je u pitanju saradnja sa JP “Morsko dobro” u smislu plaža i JP “Nacionalni parkovi” u zoni Skadarskog jezera u Virpazaru, gdje Opština ima zakonska ograničenja za djelovanje usljed čega dolazi do zastoja u normalnom funkcionisanju sezone. Takođe istaknut je problem sa nedovoljnim brojem komunalnih policajaca i inspektora uoči ljetnje turističke sezone, usljed zakonskih ograničenja koje Opština ima.
Istaknuto je da je inspekcijski nadzor važan aspekt efikasnog upravljanja kvalitetom sezone i turističke ponude, te da postoji bojazan kakve mogu biti posljedice najavljene podjele organa Uprave za inspekcijske poslove što nije evropska praksa.
Direktorica Uprave za inspekcijske poslove se nadovezala na problematiku neregistrovanih pružaoca usluga prevoza Skadarskim jezerom i podsjetila da je turistička inspekcija vršila pojačan nadzor tokom državnih praznika, kojom prilikom je sankcionisano pet brodova koji nijesu imali odobrenje za obavljanje turističke djelatnosti. Vujošević je dodala da će se aktivnosti u ovom dijelu intezivirati i u narednom periodu.
Direktorica Ana Vujošević je pomenula da ove godine u pojačanom nadzoru u toku ljetnje turističke sezone Uprava za inspekcijske poslove ulazi sa većim brojem turističkih inspektora, čime će se i sam broj nadzora povećati.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar