Barski maslinari učestvovali na IX Danima maslinova ulja otoka Hvara

Spirijun 2 

Tradicionalni skup maslinara održan u Jelsi.

Predstavnici Društva maslinara Bar su protekle sedmice boravili u Hrvatskoj na otoku Hvar kada su učestvovali na IX Danima maslinova ulja otoka Hvara.

 Spirijun 3

Oni su na poziv prijatelja iz udruge maslinara „Sveti Špirijun“ sa Hvara protekle sedmice učestvovali na IX Manifestaciji „Dani maslinova ulja otoka Hvara 2024“ koja se tradicionalno održava u Jelsi.
Barani su u veoma prijatnoj atmosferi imali čast da se druže sa vrijednim maslinarima otoka Hvara da se njima razmijene maslinarska iskustva. Pored prijatnog druženja učesnici Manifestacije su imali priliku da prate veoma korisna predavanja koja su se odnosila na zaštitu maslina od maslinovog moljca i muve maslina, o značaju zaštite oznaka porijekla maslinovog ulja te predavanje o jednostavnim koracima za dobijanje vrhunskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
Predsjednik udruge maslinara "Sveti Širijun" Đorđan Gurdulić je u svojstvu organizatora posebno pozdravio goste iz Crne Gore dok je predsjednik Društva maslinara Bar Ćazim Alković dobio priliku da se obrati i pozdravi prisutne. Obzirom da je udruga maslinara Sveti Špirijun slavila dvadest godina postojanja Alković je iskuristio priliku da im čestita taj vrijedan jubilej.
Manifestacije je bila prilika da se Barani sretnu sa starim prijateljima Stankom Štambukom i Mirellom Žanetić i sa njima razmijene informacije o aktuelnostima u maslinarstvu i kvalitetu maslinovog ulja.
Udruga maslinara Sveti Špirijun za početak marta ove godine priprema organizovanu posjetu Crnoj Gori.
Spirijun 1
Predstavnici Društva maslinara Bar, za odlazak na Hvar,  su sami snosili svoje troškove, saopštili su iz Društva maslinara Bar.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar