Program “Prvi korak ka redakciji”

insrt 

Poziv za dvomjesečnu praksu u medijima u Crnoj Gori

Ovo je prilika za 10 mladih novinara/ki i studenta/kinja završnih godina novinarstva, medija i društvenih nauka da uz mentorstvo iskusnih profesionalaca, etabliranih medija, unaprijede osnovne novinarske vještine kroz praktičan rad na treningu i plaćenu praksu u redakciji u trajanju od dva mjeseca, kao i mogućnost daljeg angažmana u medijima u kojima su stažirali.

Kome je namijenjen program?

• novinarima/kama do tri godine iskustva, voljnim da unaprijede novinarski zanat i vještine uz iskusne profesionalce, novinare, urednike,trenere novinarstva i novinske fotografe.

• studentima/kinjama završnih godina studija novinarstva, medija i društvenih nauka.

Iz čega se sastoji program?

• četvorodnevni uvodni trening - priprema za dvomjesečnu, plaćenu praksu u etabliranim, partnerskim medijima: dnevnim listovima Vijesti, Pobjeda, Televiziji E, CIN-u Crna Gora, Radiju Crne Gore.

• dvomjesečna, plaćena praksa u partnerskim medijima, uz mentorstvo iskusnih profesionalaca/ki

• poslije dvomjesečne prakse polaznici/ce mogu dobiti angažman u mediju u kom su stažirali

• pored osnovnog treninga, stažiranja, polaznici/ce dobijaju priliku da sa iskusnim novinarima/kama unaprijede svoja znanja i vještine na naprednom, dvodnevnom kursu istraživačkog novinarstva

• polaznici/ce mogu konkurisati na konkursu za istraživačke priče, koje će raditi u paru sa iskusnim kolegama/nicama 

Ko su predavači/ce?

• predavači/ce su novinari/ke sa više decenija iskustva u domaćim, regionalnim i svjetskim medijima i licencirani instruktori novinarstva 

Kada i gdje?

• Program će se održati od 06. do 09. februara 2024, u Podgorici, poslije čega će polaznici biti upućeni u redakcije medija na dvomjesečno, plaćeno stažiranje.

Kako i gdje se prijaviti?

• Prijave sa kratkom biografijom i motivacionim pismom možete popuniti ovdje.
• Rok za prijave je 29.01.2024. godine, do 12 sati. Ishod selekcije će biti saopšten 31.01.2024. godine. 

NAPOMENA: Prisustvo četvorodnevnom treningu je obavezno i samo polaznici/ce koji su završili uvodni trening dobijaju priliku za plaćeno stažiranje u medijima. Troškovi smještaja i puta su obezbijeđeni. 

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon 067050773 ili nam pisati putem mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 

Aktivnost je dio projekta “Profesionalno novinarstvo za bolju zaštitu ljudskih prava” koji sprovodi Institut za medije Crne Gore u partnerstvu sa Media centrom i Centrom za istraživačko novinarstvo Crne Gore. Projekat finansira Evropska unija.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar