Raičević se kandidovao za potpredsjednika DPS

dobri Dušan 

Tu informaciju potvrdio je za Radio Bar i Bar Info.

Kampanja za unutarstranačke neposredne izbore u Demokratskoj partiji socijalista počela je, a kandidaturu za potpredsjednika partije predao je i Dušan Raičević, predsjednik Opštine Bar.

“U želji da dam puni doprinos demokratskim procesima pokrenutim u DPS-u, a uz puni osjećaj odgovornost prema mojim Baranima koji su me predložili, predao sam kandidaturu za potpredsjednika partije. Učešćem u neposrednim partijskim izborima ispisujemo nove stranice istorije najuspješnije partije na političkoj sceni u Crnoj Gori”, rekao je Raičević za naše medije.

Unutarstranački izbori u DPS-u zakazani su za 28. januar naredne godine. Odlukom o pravilima, kriterijumima i načinu sprovođenja neposrednih izbora u DPS-u je predviđeno da za šefa i potpredsjednike DPS-a mogu biti predloženi članovi koji ispunjavaju nekoliko uslova – da su upisani u stranačku evidenciju i da su članovi u kontinuitetu u posljednje tri godine, da “ukupnim ponašanjem, stručnim, radnim i moralnim kvalitetima uživaju ugled i povjerenje u široj društvenoj zajednici”, da imaju lični i partijski integritet, prepoznate stručne i organizacione sposobnosti…

Rukovodstvo DPS-a biraće se neposredno – glasovima članstva, a ne partijskih delegata, što je prvi takav slučaj u Crnoj Gori. Članovi će stranačko vođstvo birati elektronski, odnosno pomoću aplikacije koja će garantovati pouzdanost i tajnost tog procesa.

Za kandidaturu za prvog čovjeka DPS-a potrebni su potpisi najmanje dva odsto od ukupnog broja članova, a za potpredsjednike potpisi najmanje jedan odsto njih.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar