Saopštenje Uprave policije

 Desktop Computer

Otkriven identitet pošiljaoca lažnih dojava o bombama.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Grupe za suzbijanje visokotehnološkog i sajber kriminaliteta u saradnji sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti “Centar”, identifikovali su lice koje je u periodu od 20. do 22. decembra u 19 obrazovnih ustanova na teritoriji opština Podgorica, Danilovgrad i Bar, uputilo email uznemirujuće i prijeteće sadržine koji se odnosi na potencijalnu aktivaciju eksplozivne naprave u tim ustanovama.
Sveobuhvatnim provjerama i sprovedenim telekomunikacionim analizama došlo se do podataka o lokaciji i mobilnom uređaju kao i potencijalnom licu za kojeg su postojale sumnje da je sudjelovao u aktivnostima upućivanja pomenutih prijetnji.
U koordinisanoj akciji Sektora za borbu protiv kriminala i Regionalnog centra bezbjednosti “Centar”, Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, a po nalogu Osnovnog drzavnog tuzilastva u Podgorici, juče je izvršen pretres stana i drugih prostorija u Podgorici, pri cemu su kod jednog maloljetnog lica uzrasta djeteta, pronađeni materijalni dokazi koji potiču, nastali su i koji ukazuju da je to dijete sa svog mobilnog uređaja kreiralo i uputilo sporne mail-ove.
Zbog izazvane panike i nereda koje je prouzrokovalo lice koje je uputilo mail-ove prijeteće sadržine obrazovnim ustanovama, protiv oba roditelja ovog djeteta službenici Uprave policije će podnijeti prijave zbog zanemarivanja djeteta - prekršaj iz člana 37 Zakona o zaštiti od nasilja u porodici.
Ovim putem informišemo crnogorsku javnost da će službenici Uprave policije i u budućem periodu sve svoje kapacitete usmjeriti prvenstveno na bezbjednost najranjivih kategorija - djece, a ujedno apelujemo na sve roditelje da obrate posebnu pažnju i izvrše određenu kontrolu aktivnosti djece u dijelu nadzora njihovih aktivnosti koje preduzimaju putem društvenih mreža i korišćenja digitalne tehnologije u sajber prostoru, a koje vrlo često mogu biti štetne kako za pojedinca, tako i za društvo u cjelini što se upravo u ovom slučaju reflektovalo.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar