Organizacija slijepih za Bar i Ulcinj otpočela realizaciju novog projekta

jokketić

Projekt: “Jednakost u pružanju zdravstvene zaštite i podrške za OSI i djecu sa smetnjama u razvoju”

Organizacija slijepih za Bar i Ulcinj u partnerstvu sa “Ekvivalentom”, 15. Decembra 2023. godine otpočela je realizaciju dvanaestomjesečnog projekta “Jednakost u pružanju zdravstvene zaštite i podrške za OSI i djecu sa smetnjama u razvoju”, koji je podržan od Komisije Ministarstva zdravlja za finansiranje projekata/programa nevladinih organizacija u oblasti Zaštita lica sa invaliditetom u 2023. godini, pod nazivom „Zajedno ka unapređenju zdravstvene zaštite i podrške za OSI i djecu sa smetnjama u razvoju”.

Opšti cilj projekta : “Povećanje nivoa svijesti znanja o značaju pristupa zdravstvenoj zaštiti i zdravstvenim uslugama osobama sa invaliditetom i djeci sa smetnjama ili teškoćama u razvoju bez diskriminacije”.

Specifični cilj projekta: “Promovisanje prava na jednako uživanje zdravstvene zaštite i zdravstvenih usluga bez diskriminacije osoba sa invaliditetom i djece sa smetnjama ili teškoćama u razvoju i podizanje nivoa svijesti zdravstvenih radnika o ljudskim pravima, dostojanstvu i autonomiji osoba sa invaliditetom I djece sa smetnjama ili teškoćama u razvoju ”.
Direktnu ciljnu grupu predloženog projekta čine zdravstveni radnici, osobe sa invaliditetom ,djeca sa smetnjama ili teškoćama u razvoju i roditelji/staratelji djece sa smetnjama ili teškoćama u razvoju sa područja cijele Crne Gore.

U okviru ovog projekta biće realizovane aktivnosti:

Kreiranje , izrada i štampa bontona o postupanju prema osobama s invaliditetom i djeci sa smetnjama ili teškoćama u razvoju u pružanju zdravstvene zaštite na standardnoj crnoj štampi i u elektronskoj formi
Radionice psihološkog osnaživanja za osobe sa invaliditetom ,djecu sa smetnjama ili teškoćama u razvoju i roditelja/staratelja djece sa smetnjama ili teškoćama u razvoju
Šest jednodnevnih radionica za osobe sa invaliditetom
Šest jednodnevnih seminara za zdravstvene radnike o ljudskim pravima lica sa invaliditetom
Panel diskusija
Završna konferencija
Medijska promocija aktivnosti projekta. 

U potpisu, Veselin Joketić , Predsjednik

Foto: arhivski snimak jednog od projekta

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar