Jednakost u pružanju zdravstvene zaštite OSI!

osi joketić 2

Održana završna konferencija.

Organizacija slijepih za Bar i Ulcinj 15. Decembra u Gradskom restoranu u Baru organizovala je završnu konferenciju “Jednakost u pružanju zdravstvene zaštite OSI! “.
Na samom početku Predsjednik Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj Veselin Joketić pozdravio je prisutne i predstavio rezultate projekta.

osi joketić 1
Učesnici konferencije razgovarali su o problemima lica sa invaliditetom, prevashodno u oblasti zabrane diskriminacije u pristupu zdravstvene zaštite.
Završnoj konferenciji prisustovali su predstavnici zdravstvenih ustanova i institucija, organizacija osoba sa invaliditetom, medija i osobe sa invaliditetom.

osi joketić 3
Počev od 29. Decembra 2022. Godine, Organizacija slijepih za Bar i Ulcinj u partnerstvu sa “Ekvivalentom” započela je implementaciju dvanaestomjesečnog projekta “Jednakost u pružanju zdravstvene zaštite OSI! “, koji je podržan od strane komisije Ministarstva ljudskih i manjinskih prava za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama za finansiranje projekata/programa u oblasti zaštite lica sa invaliditetom od diskriminacije i promociju jednakosti, pod nazivom „Recimo NE diskriminaciji lica sa invaliditetom”.
Opšti cilj projekta je : “Povećanje nivoa svijesti znanja o značaju pristupa zdravstvenoj zaštiti osoba sa invaliditetom bez diskriminacije”.
Specifični cilj projekta: “Promovisanje prava na jednako uživanje zdravstvene zaštite bez diskriminacije osoba sa invaliditetom i podizanje nivoa svijesti zdravstvenih radnika o ljudskim pravima, dostojanstvu i autonomiji osoba sa invaliditetom”.
Direktnu ciljnu grupu predloženog projekta čine zdravstveni radnici i osobe sa invaliditetom sa područja cijele Crne Gore, saopštio je medijima Predsjednik Veselin Joketić.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar