Stav: Novca za prosvjetare mora biti!

vukotić jelušić m 

Vukotić-Jelušić: Ne dozvoljavamo manipulacije premijera Spajića.

Državna sekretarka u Ministarstvu prosvjete u 43. Vladi Milijana Vukotić Jelušić radi objektivnog informisanja javnosti podsjetila je da je Vlada Dritana Abazovića potpisala Granski kolektivni ugovor sa prosvjetnim radnicima prema kojem je za 2023. godinu zarada u prosvjeti povećana 20% i predviđeno za 2024. i 2025. godinu povećanje za još po 10%. Ona je istakla i da bi to povećanje od 40% za tri godine bilo najveće koje Crna Gora pamti do sada.

Vukotić-Jelušić je poručila da novca u budžetu za povećanje plata prosvjetarima ima i da ne dozvoljava manipulacije premijera Spajića, koji je vjerovatno preraspodjelu izvršio na drugačiji način.

Ona je pozvala sve poslaničke klubove da se pridruže inicijativi i podrže amandman poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA za obezbjeđivanje planiranog uvećanja od 10% za prosvjetne radnike za narednu godinu.

"Još jednom podsjećam, da ako ne bismo brinuli o prosvjetnim radnicima, ne bismo brinuli ni o jednoj šestini crnogorske populacije koju prosvjetni radnici vaspitavaju i obrazuju", zaključila je Vuković-Jelušić.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar