Novembar u znaku proslave Dana škole i mnogobrojnih aktivnosti

Dan škole 2

Mjesec novembar u OŠ „Anto Đedović“ obilježile su osim proslave povodom Dana škole i druge mnogobrojne školske i vanškolske aktivnosti ali i mnogobrojne nagrade.

Svečana priredba povodom Dana škole održana je ranije zbog državnog praznika. Za goste, članove kolektiva i učenike je tom prilikom izveden bogat kulturno-zabavni program u kojem su učešće uzeli školski hor, talentovani recitatori, plesači, mladi mizički talenti, folkloraši kao i nastavnci koji su sa školskim horom izveli himnu Bara „Grad je širok kao more“. Toga dana izašao je i novi broj školskog časopisa „Zlatna obala“.
Proslavljen praznik kulture
Povodom crnogorskog praznika kulture koji se obilježava 13. novembra, u školi je realizovan književni projekat „U dobru je lako biti dobar, na muci se poznaju junaci“. Aktivnosti planirane povodom ovog praznika realizovane su u odjeljenjima VI-1, VII-4, VII-3 i IX-3. Dvije sedmice su tematski bile posvećene Petru II Petroviću Njegošu , a primjenjujući savremene metode rada učenici su bili motivisani da istražuju i daju svoj doprinos časovima. Realizatorka projekta je Ljiljana Milović, prof.
Njegošev dan obilježen je kroz nastavu književnosti, prilagođeno uzrastu i u skladu sa predmetnim programom na časovima književnosti u svim odjeljenjima VI-IX razreda.
Saradnja škole i lokalne zajednice –

bolesti zavisnosti
Mjesec novembar je prema Međunarodnom i Nacionalnom kalendaru zdravlja , mjesec posvećen borbi protiv bolesti zavisnosti, pa je 17.11. u našoj školi održana radionica sa temom prevencije vršnjačkog nasilja i bolesti zavisnosti. Sa učenicicima su razgovarale inspektorka za maloljetnike Alma Hot i i psihološkinja Jana Šekularac. Za najaktivnije učenike obezbijeđeno je pet karata za bioskopske projekcije i pet godišnjih karti za korišćenje atlatske staze u saradnji sa DOO Sportsko-rekreativnim centrom Bar.
Takmičenja i nagrade

Opštinsko šah
Na Opštinskom takmičenju u šahu koje je ove godine održano u OŠ „Jugoslavija“ učenici su zauzeli prvo mjesto i plasirali se na Regionalno takmičenje za južnu regiju. Pobjednički tim sačinjavali su učenici:Kojić Daris, Ševcov Jegor, Ševcova Varvara , Trubina Amelija a njihov mentor je Rodoljub Pikula, prof.
Veliki uspjeh učenika na takmičenju „ Koliko poznajem svoj grad“-

svoj grad
Učenik Osnovne škole „ Anto Đedović“, Danilo Marunović, pobjednik je kviza „Koliko poznajem svoj grad“. Drugo mjesto pripalo je takođe učenici ove škole Hani Perazić. Sjajnim rezultatima i ove godine doprinio je mentor Dejan Paladin, prof. kome je uručena nagrada za najboljeg mentora, a školi priznanje za najuspješniju školu.
Sportska postignuća
Učenici ove škole ostvarili su sjajne rezultate na opštinskom takmičenju u atletici i uzeli tri prva i tri druga mjesta od sedam disciplina i to:
1. mjesto
Maša Vukčević (kugla)
Nađa Kurpejović (skok u dalj)
Štafeta u sastavu: Nađa Kurpejović, Elizaveta Gavrilova, Nevena Stanković, Petra Ražnatović
2. mjesto
Nevena Stanković (100 m)
Janja Uskoković (skok u vis)
Elizaveta Gavrilova (300 m)
5.mjesto
Elena Lalević (600 m)
Mlađa kategorija:
1.mjesto
Šukurica Dejla (skok u dalj)
Mujovi Sara (60 m)
2.mjesto
Abramović Lazar (600 m)

Povodom Dana opštine Bar u četvrtak 23.11. održana je ulična trka. Društvo pedagoga fizičke kulture organizovalo je osmu po redu uličnu trku u kojoj su učešće uzeli i učenici ove škole.
Trka je realizovana u 29 disciplina sa oko 500 učesnika; djeca iz predškolksih ustanova, učenici i učenice osnovnih i srednjih škola Bara i veterani.
Rezultati po kategorijama:
II razredi, djevojčice 200 m- 1. mjesto Aleksija Prelević
III razredi, djevojčice,250 m- 2. mjesto Helena Husak
IV razredi, djevojčice, 300 m -2. mjesto Nikolija Spalević
IV razredi, dječaci 350 m-1. mjesto Aleksa Pekić
VI razredi, djevojčice, 450 m- 2. mjesto Sara Mujovi, 3. mjesto Dejla Šukurica
VI razredi, dječaci, 500 m-3. mjesto Denis Hadžibegović
VII razredi, djevojčice, 600 m-2. mjesto Jelisaveta Gavrilović
VII razred, dječaci, 700 m-2.mjesto Argirov Arsenij
IX razred, djevojčice,800 m-3. mjesto -Marija Radosavljević
Cetinje-jedna priča
U projektu „Cetinije jedna priča“ učestvovali su učenici sedmih razreda, u pratnji odjeljenjskih strješina Svetlane Knežević, Dejana Paladina, Dragane Vukčević i Elvisa Ledinića.
Nedelja italijanske kuhinje-
U periodu od 13-19. novembra, obilježena je i Nedelja italijanske kuhinje. Kabinet italijanskog jezika je tog dana bio mali italijanski restoran zahvaljujući kreativnim učenicima i njihovim roditeljima. Ovu aktivnost osmislila je i realizovala profesorica italijanskog jezika Jovanka Veljić.

Igre bez granica 2
U igri i znanju bez granica
Uzbudljivom takmičenju „U igri i znanju bez granica“ svoj doprinos dali su i učenici ove škole sa profesorom Rasimom Adrovićem. Ovo zabavno-edukativno takičenje okupilo je učenike barskih osnovnih škola.
„Baru na dar“-
Povodom Dana Bara , Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ u saradnji sa barskim osnovnim školama objavilo je knjigu literarnih i likovnih radova učenika osnovnih školama. Među odabranim radovima našli su se i radovi učenika ove škole.

 

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar