Bar: Congress monitoring visit to Montenegro

kong bane 1

Predsjednik Skupštine Opštine Bar Branislav Nenezić je danas u okviru projekta „Congress monitoring visit to Montenegro“ održao radni sastanak sa delegacijom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope.

Delegaciju Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope činilu su: Mr Cemal Bas-član Monitoring komiteta iz Turske, Soren Schumacher član Monitoring komiteta iz Njemačke, Mr Jens Woelk kao član Grupe nezavisnih stručnjaka Evropske povelje o lokalnoj samoupravi i gospođa Svitlana Pereverten kao Sekretar Monitoring komiteta.

kong bane 2
Konstatovano je da je značaj monitoring misije izuzetno važan za sve jedinice lokalne samouprave u Crnoj Gori jer on generalno doprinosi zaštiti prava lokalnih samouprava koja su garantovana Evropskom poveljom o lokalnoj samoupravi.

kong bane 3
Tokom razgovora istaknuti su aktuelni problemi kojima je potrebno posvetiti se prilježnije u narednom periodu kako bi se u većoj mjeri ostvarila bolja pozicija lokalnih samouprava sa posebnim akcentom u oblastima finansiranja opština i procesima konsultacija sa opštinama u cilju kreiranja kvalitetnih javnih politika.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar