OŠ „Anto Đedović“ Šušanj

os antto djedov

Septembar u znaku brojnih aktivnosti

U Osnovnoj školi „Anto Đedović“ radno i ambiciozno je od samog početka. U želji da škola spremno dočeka učenike, pripreme za novu školsku godinu odrađene su u avgustu.Uređene su učionice, školsko dvorište i postavljene klime u određenom broj učionica.
Prvi dan škole protekao je svečano i uzbudljivo naročito za prvake kojih je ove godine 96 (4 odjeljenja).Djecu i roditelje pozdravila je pedagogica Vlatka Gažević Marković, nakon čega su sa svojim učiteljicama i vaspitačicama prvi put zakoračili u za njih novi svijet zvani ŠKOLA i sjeli u školske klupe .
Kao i prethodne godine i ove su za sve učenike obezbijeđeni besplatni udžbenici, koji su podijeljeni prvog radnog dana. Odjeljenjske starješine, nastavnici i ostali zaposleni su dali svoj doprinos kako bi se u predviđenom roku i uspješno izvršila isporuka udžbenika
Tokom mjeseca septembra uspješno je realizovana akcija „Knjiga za druga“ –prikupljeni su polovni udžbenici kako bi se svim učenicima, naročito onima koji su se kasnije upisali obezbijedile knjige potrebne za rad. Koordinatorka ove akcije Ljiljana Milović, prof. i direktor škole Miloš Pantović, izrazili su zahvalnost i zadovoljstvo što su učenici škole i njihovi roditelji doprinijeli tome da se još jedna akcija uspješno završi.

Obilježeni su i značajni datumi:
Međunarodni dan pismenosti, 8. septembar obilježen je kreativnim radionicama „Zašto je pismenost važna“ . Kroz zanimljiv sadržaj i u skladu sa predmetnim programom, učenicima viših razreda, predočena je važnost ovog datuma i važnost pismenosti.
26. septembar-Evropski dan jezika je takođe uspješno obilježen nizom aktivnosti Aktiva društveno-jezičke grupe predmeta. Obilježavanje je započeto izložbom priređenom u holu škole koja je tematski osmišljena da promoviše učenje stranih jezika. Učešće u obilježavanju ovog značajnog datuma uzeli su svi nastavnici stranih jezika (engleski, njemački i italijanski), kao i nastavnici maternjeg jezika.

Povodom Evropskog dana školskog sporta 29.9. realizovane sportske aktivnosti u kojima je učestvovalo preko 100 učenika sedmog razreda. Učenici su se nadmetali u raznim motoričkim poligonima, a pobjednici su bili učenici VII1. Čas realizovali profesori fizičkog vaspitanja Darka Bošković i Vladan Mihailović. 

U okviru Dana nauke u periodu od 27. do 30. septrembra pod sloganom Putovanje kroz znanje slavila se nauka u više gradova Crne Gore, pa i u školi „Anto Đedović“
Nastavnici prirodno-matematičke grupe predmeta osmislili su i realizovali zanimljive radionice za učenike od VI do IX razreda. (biologija, fizika,matematika, geografija i informatika).
Sa učenicima od 3.do 9. razreda učiteljica Vesna Čabarkapa realizovala je Maqueen radionicu u trajanju od dva časa. Cilj radionice bio je upoznavanje sa radom robota i osnovama programiranja u softveru Mind+.
Na poziv Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja učenici su sa mentorkom Vesnom Čabarka, prof. učestvovali na Mini sajmu robotike u Podgorici.
Mali robotičari, koji su inače drzavni prvaci u robotici, imali su priliku da predstave robote sa kojima su učestvovali ranije na takmičenju, kao i niz drugih aktivnosti koje su usvojili na radionicama programiranja u školi.
Kreativan čas povodom Dana nauke realizovan je i u odjeljenjima prvog razreda, gdje su djeca imala priliku da uz aktivnosti primjerene njihovom uzrastu saznaju koliko je značajna i primjenjiva nauka o robotima. Realizatorka časa je vaspitačica Jelena Popović.
Učenici su takođe u pratnji profesorice Jadranke Durutović prisustvovali Istraživačko inovacionom hub-u u multimedijalnoj Sali Kic-a, učestvovali u kvizu, a zatim posjetili Gimnaziju „Slobodan Škerović“ gdje je organizovana glavna manifestacija pod nazivom „Evropska noć istraživača“
Akcije
U okviru projekta PISA 2025-Nauka u fokusu koji implementiraju Zavod za školstvo i Ispitni centar pokrenuta je ekološka akcija „ZAJEDNO ZA IDEALNU OKOLINU“ koja će trajati od 1. septembra do 15.oktobra, a akciji su se priključili i učenice ove škole. U holu škole postavljene su kante za odlaganje otpada. Za učesnike akcije koji budu u tom periodu sakupili i selektovali najviše otpada obezbijeđene su bogate nagrade. Koordinatorka akcije je Jadranka Durutović, prof.
Veliki uspjeh u kvizu o poznavanju saobraćajnih propisa
U cilju saobraćajne edukacije djece i mladih i ukazivanja na važnosti razvoja svijesti o uticaju saobraćaja na životnu okolinu , a u okviru obilježavanja Evropske nedelje mobilnosti održan je kviz za učenike osnovnih škola o poznavanju saobraćajnih propisa. Prvo mjesto pripalo je Mateju Stanišiću,IX razred koji je osvojio maksimalan broj bodova a učenica Jovana Petrović, VII razred zauzela je treće mjesto. Mentor nagrađenim učenicima je Jadranka Durutović, prof.

 

 

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar