Bar: Diplomatska regata na drvenim tradicionalnim barkama by Bokovac

arsen bok

Mjesto okupljanja plato Marine - 7 oktobra u 16 časova.

 Diplomatska jedriličarska regata „Ambasadori na brodu“, u organizaciji Ambasade Republike Turske u Crnoj Gori, Opštine Bar, Turističke organizacije Bar, jedriličarskog kluba „Latinsko jedro“ i Turske privredne komore u Crnoj Gori biće održana u subotu, 7. oktobra, povodom obilježavanja 100 godina od osnivanja Republike Turske.

Događaj počinje u 16h na platou barske marine, gdje će pored takmičarskog dijela i regate, biti priređen i bogat muzičko-zabavni program u okviru kojeg će nastupiti folklorni ansambl KUD "Jedinstvo",pop-rock bend "Grim", kao i turska interpretatorka Guldeniz San, dok sve posjetioce od 19h očekuje solistički koncert crnogorske umjetnice Nine Strugar.

Ambasadori će se takmičiti vozeći tradicionalne drvene barke iz Kalafatske radionice „Bokovac“, od akvatorijuma u barskoj marini pa duž obale . Početak regate zakazan je za 16:30h, a predviđeno je jednoiposatno jedrenje koje će biti realizovano po međunarodnim regatnim pravilima (WS) , pravilima klasa i uputstvu za jedrenje.

Diplomatska jedriličarska regata održava se po prvi put u Baru, a pored lokalne uprave, Ambasade Republike Turske, Turističke organizacije Bar, Turske privredne komore i jedriličarskog kluba „Latinsko jedro“, njenu realizaciju su podržale i Ziraat banka, Turskih airlines, Net montenegro, Zeren motors,Portonovi Montenegro, Asmira Group, Pegasus, Cungu i B2B.


auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar