Pristup zdravstvenoj zaštiti OSI bez diskriminacije

 savez slijjepih 1

Šesti seminar Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj za zdravstvene radnike.

U konferenciskoj sali hotela “Princes” u Baru,, danas je održan šesti jednodnevni edukativni seminar za zdravstvene radnike “Pristup zdravstvenoj zaštiti OSI bez diskriminacije”.
Seminar je jedna od aktivnosti na projektu “Jednakost u pružanju zdravstvene zaštite OSI!”, podržanog od komisije Ministarstva ljudskih i manjinskih prava za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama za finansiranje projekata/programa u oblasti zaštite lica sa invaliditetom od diskriminacije i promociju jednakosti, pod nazivom.
Predsjednik Organizacije slijepih za Bar I Ulcinj Veselin Joketić pozdravio je učesnike seminara, i govorio o detaljima projekta čiji je opšti cilj “Povećanje nivoa svijesti znanja o značaju pristupa zdravstvenoj zaštiti osoba sa invaliditetom bez diskriminacije”.
Učesnici seminara su bili u prilici da unaprijede nivo znanja o ljudskim pravima osoba sa invaliditetom.

savez slijjepih 2
Diskutovalo se o Ljudskim pravima iz oblasti zdravstvene zaštite za osobe s invaliditetom, modelima pristupa osobama sa invaliditetom i adekvatnoj komunikaciji sa osobama s invaliditetom.
Prikazan je i edukativni film “Susret”.
Seminar je vodio aktivista iz oblasti zaštite ljudskih prava osoba s invaliditetom koji već ima dugogodišnje iskustvo u ovoj oblasti.- saopštio je Veselin Joketić - predsjednik

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar