Čitalac se pita?

 poštar

Kuda sve ovo vodi...

Iz Pošte CG, povodom generalnog štrajka, saopštili su da je Inspekcija rada ustanovila kako nijesu ispunjeni zakonski uslovi za stupanje u štrajk, i da bez akta o minimumu procesa rada nema uslova za započinjanje štrajka, pa su moguće kazne štrajkačima do 1000 eura.

"U izvještaju Inspekcije rada je jasno navedeno da su predstavnici Štrajkačkog odbora upoznati sa odredbama Zakona o štrajku kojim su propisane kazne ukoliko zaposleni počnu štrajk, a da prethodno nije utvrđen minimum procesa rada. Zakonitost štrajka utvrdiće nadležni organi, a Uprava Pošte Crne Gore neće voditi pravne polemike na ovaj način, osim ukoliko one nijesu neophodne i u cilju pravilnog informisanja zaposlenih u Pošti Crne Gore", dio je teksta iz saopštenja Pošte CG.

Radnici Pošte su u štrajku koji će, kako su kazali, prekinuti tek kada budu ispunjeni njihovi zahtjevi, ali da se u poslovnicama se sprovodi minimum procesa rada koji su odredili radnici.

Je li u redu i interesu društva, da se umjesto pitanja opravdanosti štrajka, pokreću pitanja njegove zakonitosti i mogućnosti kazni štrajkačima ? – pitanje je čitaoca.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar