Školice Stripa , Šaha i Kreativnog pisanja dostupne svima !

dom revolucij

Biblioteka novim sadržajima bliža mladim sugrađanima.

Obavještenje...

JU Kulturni centar Bar u fokus svojih aktivnosti prioritetno stavlja aktivnosti koje mogu doprinijeti da do naših mladih sugrađana dolaze kvalitetni i edukativni sadržaji. Briga o tome da stvaramo uslove da mladi imaju mogućnosti da svoje slobodno vrijeme iskoriste na pravi način je zaista nešto što sve nas treba da zaokupljuje i čemu treba da damo snažan impuls.
Konkretno govoreći ističemo da je Biblioteka proširila ponudu svojih usluga i od marta do maja ove godine organizovala školu stripa za djecu starijih razreda osnovne škole i srednjoškolce, kao i školu kreativnog pisanja za osnovce. Zbog velikog interesovanja, koje nas zaista raduje i koje nam govori da smo na pravom putu navedenu školicu ćemo organizovati i u novoj školskoj godini. Školu stripa i ilustracije vodiće strip autor iz Bara Andrija Vujošević, a jedan čas mjesečno će biti posvećen gostovanju nekog od poznatih strip autora. Škola je, kao i do sada, besplatna za polaznike i održava se ponedjeljkom od 17.00 časova u čitaonici Biblioteke.
Sa šahovskim klubom „Rumija“ već imamo dobru saradnju i odlučili smo da organizujemo školu šaha koju će voditi majstorski kandidat Miloš Pečurica iz Bara. On je već organizovao simultanku za djecu i ineteresovanje je bilo izuzetno. Škola je za djecu besplatna i održava se petkom od 17.00 časova u čitaonici Biblioteke.
Dalje, četvrtkom u 17.00 časova takođe u čitaonici Biblioteke, besplatnu školu kreativnog pisanja i čitalački klub za djecu vodiće profesorica književnosti Maja Simović.
Dakle, naglašavamo da je ovo samo početak niza aktivnosti kojima ćemo pokušati da obogatimo našu ponudu i učinimo je dostupnom najprije mlađim a onda i svim građanima Bara. Cilj nam je da imamo kreativne sadržaje u kojima publika neće biti posmatrači, već i stvaraoci nekih novih kulturnih vrijednosti.

U potpisu, Direktorka mr Aleksandra Grabež s.r.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar