Saopštenje za javnost - Barske Demokrate

 kom pol avto

Prenosimo copy-past.

Barsku Komunalnu policiju definitivno treba rasformirati s obzirom na njihovu nemoć da se suprostave nesavjesnim investitorima i bogatim pojedincima. Naravno, najmanju krivicu za ovakvo stanje snose sami službenici. Odgovornost za katastrofalno stanje snosi prije svega načelnik i opštinska uprava.

Osim "uže specijalnosti" pisanja kazni turistima i građanima za (ne)propisna parkiranja, ova služba gotovo da nema bilo kakvu drugu aktivnost odnosno moć i želju da se suprostavi najezdi nesavjesnih investitora i pojedinaca, najčešće bliskih lokalnoj vlasti.

Tako imamo okupaciju javnih površina na brojnim mjestima u gradu. Od zgrade u kojoj živi predsjednik Opštine gdje su 5-6 betonskih žardinjera "nepremostiva" prepreka za našu Komunalnu policiju, do naselja Šušanj i zgrada izvjesnog Pajkovića ispred kojih se čitavi trotoari pretvaraju u privatne parkinge i površine.

Komunalna policija dozvolila je nesavjesnim investitorima da svojom mehanizacijom potpuno slobodno uništavaju gradske saobraćajnice. I ne samo to, već i da šut i višak materijala deponuju na državnim parcelama kod Sportske dvorane Topolica. Smatramo da je to vrhunac neodgovornosti prema građanima i životnoj sredini i vrhunac bezvlašća koje vlada u našem gradu.

Javno priznanje da se Komunalna policija po prvi put počela baviti zagađenjem morske vode u Šušanju, samo nekoliko dana prije održavanja sjednice SO Bar na kojoj se raspravljalo o ovom problemu, pokazatelj su stanja u ovoj službi od kada njom gazduje barski DPS.

Zato predlažemo da se ova nefunkcionalna služba rasformira, njeni službenici rasporede na druge poslove, a načelniku dodijeli savjetničko mjesto u nekom od kabineta lokalne uprave.
U potpisu, Press centar Demokrata


Stavovi izraženi u bilo kom saopštenju na portalu Jedro su stavovi potpisnika saopštenja i ne odražavaju nužno uredničku politiku Jedra.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar