Dobra saradnja Opštine Bar i lokalne zajednice

trg djeca 2 

Obilježen Svjetski dan zaštite životne sredine

Edukativnim druženjem, likovnom radionicom i sportskim aktivnostima za djecu, u organizaciji Opštine Bar, danas je na trgu Vladimira i Kosare obilježen Svjetski dan zaštite životne sredine.

Sa namjerom da najbližima približi pojam životne sredine, da im sugeriše na važnost njenog očuvanja i adekvatne zaštite, ali i da im ukaže na potrebu razvijanja zdravih stilova života u kontekstu ove teme, lokalna uprava je organizovala događaj koji je okupio veliki broj mališana spremnih da uče, ali i da crtežom i slikom predstave svoje viđenje ovog važnog globalnog pitanja.

Milo Markoč, sekretar Sekretarijata za saobraćaj i komunalne poslove Opštine Bar, nadležnog za pitanje zaštite životne sredine, istakao je da je ovaj događaj sjajna prilika da lokalna uprava, kroz sistem rane edukacije i učenja kroz igru, da doprinos razvoju svijesti kod djece i mladih o potrebi da se u budućnosti više učini za našu planetu.

"S obzirom da ovogodišnji Svjetski dan zaštite ima za temu ukazivanje na pretjerano korišćenje plastike, a da je Crna Gora zemlja u kojoj najviše ovog materijala završi u moru, važno je da pošaljemo poruku o potrebi smanjenja jednokratne plastične ambalaže i da time opravdamo status ekološke države", kazao je on.

trg djeca dobra

Markoč je podsjetio i da će, povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite životne sredine, svake nedjelje u junu mjesecu, u periodu od 18h do 06h, biti zatvoren za saobraćaj dio Ulice Vladimira Rolovića, sa ciljem afirmacije i promocije ekološki prihvatljivijih oblika kretanja.

Događaj su svojim učešćem podržali školica sporta "Rasti zdravo", Umjetnički atelje "Dalias" i učenici VI i VII razreda OŠ "Anto Đedović", na čelu sa profesoricom Draganom Vukčević koja je ujedno predstavljala i Aktiv biologa Bara, čime je još jednom potvrđena dobra saradnja Opštine Bar i lokalne zajednice.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar