HGI skup na Trgu Vladimira i Kosare u Baru

hgi šalta

Na izborima treba da odaberemo ljude koji znanjem i idejama pripadaju savremenom i razvijenom svijetu, saopšteno iz HGI-ja.

"Namjeravamo da nastavimo da stvaramo istoriju gradeći ljepšu budućnost za nove generacije i sve nacije", kazali su iz HGI-ja.
Predstavnici Hrvatske građanske inicijative kazali su, sa predizbornog skupa u Baru, da je važno da na izborima odaberemo ljude koji svojim znanjem i idejama pripadaju savremenom, razvijenom svijetu u kojem su čovjek i kvalitet života iznad svega.

Oni će, kako su kazali, uz potporu građana pomoći Crnoj Gori da pronađe izgubljeni kompas i uhvati dobar vjetar kako bi nastavila "pravim kursem tamo gdje joj je oduvijek i mjesto: na Mediteranu, u Evropi, na Zapadu".

Hrvatska zajednica, dodaje se u saopštenju, ispisuje istoriju države i kulture skupa s ostalim narodima Crne Gore već hiljadu godina, još od vremena Barske biskupije.

"Namjeravamo da nastavimo da stvaramo istoriju gradeći ljepšu budućnost za nove generacije i sve nacije", kazali su iz HGI-ja sa skupa u Baru.

Ovo su poruke, kako su kazali, koje su članovi HGI, uz predstavljanje detalja iz programa ali i zvuk dalmatinskih klapa, poslali Baranima i pozvali ih da im se pridruže u ostvarivanju ovog cilja.

"Na trgu Vladimira i Kosare, građanima su se obratili Darko Perić, član HGI i potpredsjednik HNV, Božo Šaltić i Matej Knezović, predstavnik Foruma mladih HGI", dodaje se u saopštenju.
Perić je, kako se navodi, podsjetio da je ovo podneblje prirodni dio zapadne civilizacije i da otuda dopiru vrijednosti koje svi volimo i dijelimo, počev od muzike, pa do vladavine prava.

"U Baru postoji mala, ali izuzetno kompetentna skupina Hrvata koji su spremni da daju svoj ljudski i stručni doprinos razvoju našeg grada i cijele Crne Gore“, rekao je član HGI Božo Šaltić, a Matej Knezović je istakao suštinski značaj obrazovanja, čemu HGI godinama daje veliki doprinos, omogućavaći mladima školovanje ne samo u Crnoj Gori i Hrvatskoj, već i u svijetu.“", saopšteno je iz HGI-ja.
Skupu je prisustvovao i predsjednik HGI Adrijan Vuksanović, dodali su oni i kazali da je on pozvao Barane da stanu na pravu stranu svijeta i zaokruže broj 2 na izbornom listiću.
Izvor:Vijesti /foto: HGI

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar