Usvojen izvještaj o radu predsjednika Opštine

dule roden 

Izvještaj o radu predsjednika Opštine Bar i organa i službi lokalne uprave za 2022. godinu usvojen je na današnjoj VII sjednici lokalnog parlamenta.

Konstatovano je da je izvještajnu godinu obilježio posvećen i predan rad svih organa i službi lokalne na daljem razvoju grada, pružanju javnih usluga, unaprijeđenju procesa rada, kao i realizacija najvećeg dijela planiranih aktivnosti, te da su u pojedinačnim oblastima i premašeni projektovani ciljevi.

Odgovorno upravljanje javnim finansijama uslovilo je da ukupni budžetski prihodi na kraju godine iznose 29.879.189,22 eura, što je gotovo 7 miliona eura više u odnosu na prvobitni plan budžeta, a kapitalne investicije, kao garant jačanja ekonomskog razvoja i pokretač u poboljšanju kvaliteta života, bile su prioritet lokalne uprave.

Obiman investicioni ciklus u oblastima unaprijeđenja saobraćajne infrastrukture, vodosnabdijevanja, uređenja javnih površina, izgradnji novih parkova i zelenih površina, razvoj turističkih potencijala, izgradnja objekata od javnog interesa, podsticajne mjere za razvoj lokalne ekonomije i privrede, ulaganja u razvoj sporta i kulture, podrška obrazovanju i mladima, kao i posvećenost korišćenju pretpristupnih fondova EU najznačajnija su postignuća lokalne uprave tokom prethodne godine.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar