Konvencija Mila Đukanovića sinoć u Baru

milo bbb 1 

U Sali Doma kulture sinoć je održana konvencija predsjedničkog kandidata DPS-a, Mila Đukanovića.

„Prvi naš prioritet je poznat – nepokolebljivi ostanak na kursu izgradnje međuvjerske, međunacionalne, multikulturalne države. Drugi je obnova dinamike ekonomskog razvoja. Prvih 14 godina nakon obnove nezavisnosti bile su godine snažnog razvoja biznisa i rasta direktnih stranih investicija. Od 2006. do 2021. udvostručen je broj registrovanih kompanija u Crnoj Gori koje se bave biznisom. Nakon promjene vlasti, i Krivokapićeva i Abazovićeva vlada su više rastjerivale investitore i obeshrabrivale biznis, nego što su iskoristile mogućnost da nastave da grade, otvaraju nova radna mjesta“, kazao je Đukanović. Govoreći o upravljanju javnim finansijama, trenutnu situaciju u državi je ocijenio katastrofalnom. 

„Prvo Krivokapićeva, a potom i Abazovićeva vlada, koje personifikuju avanturisti, su nastavile da bez bilo kakve revizije i preispitivanja primjenjuju potpuno neodrživa rješenja, koja ugrožavaju javne finansije. Naše uvjerenje je da moramo ozbiljno raditi na povećanje društvenog proizvoda. Nasuprot tome, politički avanturisti su odlučili da idu u sijanje iluzija da je moguće odlično živjeti bez ozbiljnog rada. Kreditima trošimo ono što nismo zaradili, krademo budućnost onih koji su nam najdraži – naših potomaka. Da bi se obezbijedile visočije plate, ukinut je Fond zdravstva, pa sada ne postoji doprinos za zdravstveno osiguranje, jer se ‘preselio’ u tu potrošnju. Kvalitet života nisu samo plate, nego i kvalitetna zdravstvena zaštita. Kvalitet znači i dobro obrazovanje, a obrazovne ustanove su postale mjesta brutalne vjerske indokrinacije djece“, izrazio je zabrinutost Đukanović.

Podsjetio je da je u januaru aktuelna vlada 20 miliona eura namijenila za realizaciju investicija, od čega je potrošila 400 hiljada, dok se ostalo koristi za isplatu nerealno utvrđenih plata. 

„Parama poreskih obveznika, budžetskim sredstvima su finansirali kreiranje nove partije, koju su zvučno nazvali ‘Evropa Sad’. Ali, kratkotrajna je ta manipulacija. Evropa to o čemu oni govore, nije sad, niti je bila ikad, niti će biti sjutra“, decidan je predsjednički kandidat DPS-a.

Komentarišući visinu kamatne stope od deset i po posto, po kojoj je prije nekoliko dana uzet kredit, istakao je da svaki građanin u banci može dobiti kredit po povoljnijim uslovima, što je „paradoks jer je država uvijek najomijenjiji klijent banci“.

„Najavljuju i novi porez na dobit od 33%, uz postojeći od 30%. Dakle, namjera im je da od onoga što čovjek zaradi, 63% prethodno oporezuje država. Ta poreska stopa je, za vrijeme dok smo mi vodili Vladu, bila devet posto. Zahvaljujući tome, ljudi su hitali u biznis, a investitori željeli da ulažu u Crnu Goru“, kazao je Đukanović. 

Poručio je da za obnovu ekonomske stabilnosti nakon predsjedničkih, treba i pobjeda na izvjesnim parlamentarnim izborima. Apsolutno je siguran da će „tokom njegovog novog mandata Crna Gora postati članica Evropske Unije“.

Politiku i djelovanje svojih oponenata okarakterisao je kao „inspirisane mržnjom i revanšizmom, u osnovi kojih su kompleksi niže vrijednosti i frustracije“.

„Izmišljaju sebi posao da brane tobože ugrožena prava Srba u Crnoj Gori, da bi opravdali političke funkcije i novac koji dobijaju iz Beograda. U međuvremenu su im se pridružili mladi populisti, nadobudni i nevaspitani, koji misle da su se vratili u Crnu Goru Šćepana Malog. Jedan od Zdravkovih apostola iz čuvene var sobe, ništa po svijetu nije naučio, ne samo iz vladanja i lijepog ponašanja, nego ni osnovnih elemenata međunarodne ekonomije i javnih finansija, a to, nažalost građani osjećaju“, zaključio je Đukanović.

milo bbb 

Predsjednik OO DPS Bar, Mladen Đuričić je istakao da je „Bar primorska luča slobode i građanske Crne Gore u kojoj nema mjesta za bjelosvjetske prevarante i izdajnike“.

„Ponovo ćemo pokazati kome najviše vjerujemo – čovjeku koji je znao kako državu sačuvati i uspeti je ka evropskoj porodici, čovjeku koji zna kako je teška sadašnjost, a kako da trasiramo put ka svijetloj budućnosti“, kategoričan je Đuričić.

Okupljenima su se, u ime koalicionih partnera DPS-a, obratili Branislav Nenezić (SD), Suljo Mustafić (BS), Dubravka Vujučić (LP), kao i predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević.

 milo bbb 2

„Bar je uvijek znao da prepozna one kojima je ova zemlja prvi i jedini izbor. Znao je to i u oktobru prošle godine i znao je da se izdigne iznad sivila u koje su nas zavili, da ne skrene s puta građanske Crne Gore, da ostane ono što je oduvijek bio i biće – dom svih dobronamjernih ljudi“, rekao je Nenezić.

Suljo Mustafić je naglasio da Milo Đukanović ima podršku Bošnjačke stranke, jer u toj partiji znaju da je „to podrška vrijednostima nadpartijskim i državotvornim, oko kojih se okupljamo u ovoj našoj i jedinoj Crnoj Gori“. 

„Brojčano manjinski narodi, a u Baru posebno, znamo šta znači međuetnički i vjerski sklad, kao najveća vrijednost koju njegujemo od davnina živjeći u različitostima. Jasna nam je posvećenost državnim i vanjskopolitičkim prioritetima, dobrim odnosima sa susjedima, saradnja u regionu. Veoma cijenimo i odnos i djelovanje prema zastupljenosti manjinskih naroda u institucijama i učešću u procesima odlučivanja. Pamtimo i vrednujemo, zato smo ovdje zajedno“, decidan je Mustafić.

Dubravka Vujičić je kazala da je „Bar uvijek bio grad koji je znao da izabere između stranputica i pravog puta“.

 milo bbb 3

„Barska pobjednička energija će preplaviti cijelu državu. Liberalima je uvijek jedini interes bila demokratska i evropska Crna Gora“, kazala je Vujičić.

„Ovdje živimo. Naša će djeca odrastati u ovom gradu i njima smo dužni. Vjerujemo jedni drugima, ne okrećemo se kako vjetar duva. Naš kandidat je oduvijek bio lider, broj jedan, čovjek čija se dostignuća mjere formulom ‘rečeno jednako učinjeno’“, akcentovao je predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević.

Na konvenciji DPS-a govorili su i Aldin Metanović, Marija Markoč i Danijel Živković, a posredstvom video kola, studentkinja Ilda Huremović.
Izvor: Barinfo/ VJERA KNEŽEVIĆ VUČIĆEVIĆ

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar