Ne daj mi da odem

vinkka lerincc

Write to Labud N. Lončar

Nova knjiga ljubavne poezije Vinke Marstijepović Lerinc.

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika Nekazano iz Bara objavilo je novu knjigu poezije Vinke Marstijepović Lerinc, iz Bara. Ovo je njena druga po redu knjiga u izdavaštvu udruženaj Nekazano, čiji je i član. Svoje radove objavljivala je u mnogim časopisima i zbornicima ljubavne poezije. Član je više udruženja na prostorima bivše SFRJ.

„Novom knjigom pod imenom “Ne daj mi da odem” pjesnikinja Vinka Marstijepović Lerinc iznova nas je obradovala novom knjigom ljubavne poezije. I ovog puta njene pjesme podsjećaju na čari prve ljubavi i svih onihg slatkih patnji zaljubljenih. Ovog puta ona nas podsjeća na sve one ljubavne poruke koje smo pisali, čak i krili ili očekivali u slatkim trenucima zaljubljenosti i ljubavne patnje. Oslobođena lažnog stida i malograđanskih stega… U želji da ljubav u ovom okrutnom svijetu i svijetu poremećenih životnih vrijednosti i realitija, koja obeležavaju svakodnevnicu, svima postane navika i da samo o ljubavi razmišljamo Vinka šalje poruku nevino i čak možda pomalo naivno. Zbog nevinosti namjere širenja ljubavi preporučujem ovu knjigu ljubavne poezije nadajući se da će se mnogi podsjetiti onih nevinih i slatkih osjećaja ljubavi iz mladih dana.” – djelovi su recenzije ove knjige koju je napisao Labud N. Lončar, predsjednik Međunarodnog udruženaj književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano”.

lerinc book

Vinka Marstijepović Lerinc, rođena je 1972 god. u Baru. Gdje je i završila osnovno i srednje obrazovanje. Početak njenog stvaranja i rada na pisanju poezije datira još iz osnovne škole.
Na mnogim takmičenjima recitatora i na konkursu najboljih literamih radova istakla se među prvima. Tad je objavljivanjem prve knjige čitalačkoj publici otkriven njen dar za pisanjem lijepe riječi. Njene pjesme su zastupljene u mnogim zbomicima poezije u Cmoj Gori i Srbiji.
Redovna je učesnica festivala ljubavne poezije "Pjesnik Svetionik" pod pokroviteljstvom Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika "Nekazano" iz Bara. Čiji je i član. Pored Nekazanog član je udruženja "Pisana riječ" iz Zavidovića , Književnog kluba "Prota Vasa Živkovic" iz Pančeva i Udruženja pisaca "Čegar" iz Niša.
Prva zbirka poezije "Tamo negde iza duge" objavljena je 2022. god. u izdanju udruženja "Nekazano" iz Bara.
"Ne daj mi da odem" njena je druga po redu zbirka poezije takođe u izdanju istog. Supruga je i majka trojice odraslih sinova. U Baru živi gdje se i dalje bavi svojim stvaralačkim radom.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar