Problemi stanara oko zgrade zvane “Pivnica”

pivnicaa 

Treba li sve “betonirati” na Topolici?

Predsjednik barske opštine odbio je u petak naš amandman kojim smo zatražili da se iz Programa uređenja prostora za 2023. godinu izbriše planirana izgradnja saobraćajnice preko zelene površine kod zgrada Pivnice čime je usvajanjem ovog dokumenta i zvanično započeta procedura kojom će se postojeća zelena površina (vjerovatno) betonirati i pretvoriti u parking.

Sve je započeto na osnovu nezakonite Odluke o određivanju lokacije sa elementima urbanističko-tehničkih uslova za izgradu tehničke dokumentacije za izgradnju lokalnog objekta od opšteg interesa od 01.09.2022. godine. Ova odluka apsolutno je nezakonita iz prostog razloga što na ovom mjestu već postoji i važi DUP Topolica I koji jasno daje smjernice u vezi sa navedemo lokacijom. Odluka o dobrima od opšteg interesa može se donijeti samo na područijima na kojima ne postoji planska dokumentacija, jer bi sve suprotno u stvari značilo da predsjednik opštine kao pojedinac svojom lokalnom odlukom može mijenjati i prekrajati postojeću plansku dokumentaciju. To je nezamislivo i nezakonito.

Nama se obratilo više sugrađana iz zgrada Pivnice koji su nam izričito rekli da ne žele da se njihova zelena oaza mijenja i pretvara u ulicu sa parkingom.

Vjerujemo da ima i onih koji bi na ovoj lokaciji rado vidjeli parking.

Parking jeste potreban ali ne na štetu zelenih površina i ne suprotno interesima i volji građana.

Pratićemo situaciju, ukoliko građani pronađu zajednički jezik sa opštinskim vlastima i nađu način da se sačuva 10tak starih čempresa, nećemo biti smetnja tom dogovoru i podržaćemo ga.
A ako dogovora ne bude, bićemo prva linija odbrane kako smo to bili i 2019. godine!
U potpisu odbornik Demokrata u Skupštini opštine Bar  Momčilo Leković.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar