Jugoetrol donirao barskoj bolnici savremeni UZ aparat

donacija UZ

Opšta bolnica u Baru dobila je novi ultrazvučni aparat vrijedan preko 22.000 eura, kao donaciju kompanije “Jugopetrol”.

 “Jugopetrol”, čiji je većinski vlasnik grčki “Hellenic Petroleum International AG”, ove godine slavi 70 godina postojanja pa će veliki jubilej obilježila nizom donacija među kojima je i UZ aparata marke “simens” koji je dobila barska bolnica.

“Jugopetrol želi da unaprijedi zdravstvenu zaštitu građana, posebno u barskoj opštini gdje imamo značajne infrastrukturne kapacitete. Ovdje je naš veliki terminal koji predstavlja srce ‘Jugopetrola’ i dvije maloprodajne benzinske stanice sa eko brendom. Nadam se da će ovaj ultrazvučni aparat doprinijeti ukupnoj zdravstvenoj zaštiti stanovnika Bara i čitave Crne Gore. Želim osoblju bolnice uspješan rad i da im dugo služi”, rekao direktor operativnih poslova i logistike “Jugopetrola” Vesko Gačević.

Direktor barske bolnice Dr Dragoslav Tomanović izjavio je da je za barsku bolnicu ova donacija značajna zbog velikog broja pacijenata kojima je potrebna ultrazvučna dijagnostika.
 
“Opšta bolnica u Baru je regionalna zdravstvena ustanova za Bar, Ulcinj i dio budvanske opštine i godišnje od 59.000 obrada pacijenata imamo 16.500 ultrazvučnih pregleda. Možemo samo reći veliko hvala ‘Jugopetrolu’ jer će ovim savremenim aparatom značajno biti poboljšana ultrazvučna dijagnostika”, rekao je Tomanović.

On je sitakao da će sada u ultrazvučnoj ambulanti, pored postojećeg ,u funkciju biti stavljen i novi ultrazvučni aparat, što će omogućiti da dva doktora obavljaju ove veoma važne preglede za dijagnostiku bolesti.

baneb dugi

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar