„Fast-track cities“

fontana crvena 

Fontana  na Trgu Vladimira i Kosare osvjetljena je noćas crvenim svijetlom.

Opština Bar se pridružila obilježavanju 1.decembra – Svjetskog dana borbe protiv HIV/AIDS-a kojim se želi uticati na podizanje svijesti o važnosti kontinuirane prevencije i pristupa efikasnom liječenju ovog oboljenja.
Potpisujući Parišku deklaraciju, Opština Bar se 2019. godine, među prvim gradovima sa Balkana, priključila globalnom pokretu „Fast-track cities“. Na taj način se obavezala da će, kroz jačanje lokalnog odgovora, doprinijeti okončanju AIDS epidemije do 2030.
Ove godine, 1.decembar se obilježava pod sloganom „Izjednači“ koji služi kao podsticaj za sve da rade na provjerenim praktičnim akcijama potrebnim za rješavanje nejednakosti i za pomoć u okončanju AIDS-a, poput povećanja dostupnosti, kvaliteta i prilagođenosti usluga za liječenje, testiranje i prevenciju HIV-a jednako za sve.
Pored toga, „Izjednači“ je i poziv za reformu zakona, politika i praksi kako bi se sistemski uhvatili u koštac sa izazovima stigme,diskriminacije i isključenosti sa kojima se suočavaju ljudi koji žive sa HIV-om, saopšteno je iz opštine Bar.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar