Radna posjeta američke Obalske straže Crnoj Gori

minn

Predstavnici Obalske straže Sjedinjenih Američkih Država, borave u radnoj posjeti Crnoj Gori.

Cilj posjete je provjere ispunjenosti uslova bezbjednosne zaštite brodova i luka (Međunarodnog kodeksa za bezbjednost brodova i luka ISPS Code).

U okviru radne posjete danas je održan sastanak predstavnika američke ambasade u Crnoj Gori i predstavnika Obalske straže Sjedinjenih Američkih Država sa potpredsjednikom vlade za regionalni razvoj i ministrom kapitalnih investicija mr Ervinom Ibrahimovićem.

Cilj crnogorske pomorske administracije je da unapređuje sistem bezbjednosti u nacionalnim lukama, kako bi u kontinitetu pratili međunarodne standarde. Na istom smo zadatku i vjerujem da će i ova posjeta predstavnika Obalske straže USA donijeti zajedničke zaključke i dalje preporuke kako bismo ispunili zacrtane ciljeve, pozdravio je ministar Ibrahimović prisutne na početku sastanka.

Podsjećamo da je ISPS Code u nacionalno zakonodavstvo implementiran kroz Zakon o bezbjednosnoj zaštiti brodova i luka, kojim se uređuje način bezbjednosne zaštite brodova i luka za pristajanje i sidrenje brodova, postupci u slučaju događaja kojim se ugrožava ili se može ugroziti bezbjednost broda i luke i druga pitanja od značaja za bezbjednosnu zaštitu brodova i luka.

Tokom boravka u Crnoj Gori, predstavnici Obalske straže SAD sastaće se i sa predstavnicima Luke Bar AD i Luke Kotor AD kako bi se informisali o procedurama i praćenju smjernica međunarodnog i nacionalnog zakonodavstva iz ove oblasti.

Predstavnici američke Obalske straže u sklopu američko-crnogorskog Međunarodnog programa bezbjednosti, svake godine borave u posjeti Crnoj Gori, a sve u cilju razmjene iskustava i praktičnih znanja u ovoj oblasti.
izvor: Ministarstvo kapitalnih investicija

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar