TO Bar na Petoj konferenciji projekta Emoundergrounds u Italiji

totototo

Predstavnici Turističke organizacije Bar od ponedjeljka do četvrtka učestvuju na međunarodnoj konferenciji koja se organizuje u italijanskom gradu Karpi u sklopu projekta Emoundergrounds.

Delegaciju TO Bar u Karpiju predvodi v.d. direktor Ivan Kovač, menadžerka projekta mr Nikoleta Nikčević, asistent Ilija Stojović i spoljnji saradnik Darko Pekić. Tokom višednevne posjete Italiji predstavnici TO Bar su imali priliku da se upoznaju sa turističkom ponudom regije Emilija Romanja i razmjene iskustva sa ostalim partnerima. Diskutovano je o značaju prekogranične saradnje i uspjeh koji je Emoundergrounds ostvario u promociji kulturno-istorijske ponude svih uključenih partnera.

„Zadovoljstvo i čast nam je da učestvujemo u ovoj inicijativi, upoznamo vaš grad i jačamo prekograničnu saradnju sa kolegama. Naša misija je da kontinuirano predstavljamo ljepote naše zemlje. Bar zasigurno ima još mnogo lokaliteta i kulturnog nasledja koje bi se moglo valorizovati uz pomoć ovakvih projekata te Vas s toga pozivam da budete naši gosti i sami se uvjerite šta sve to nudi grad na dvije čarobne obale“-istakao je v.d. direktor Ivan Kovač u uvodnom obraćanju učesnicima konferencije na kojoj su prisustvovali i predstavnici opštine Karpi.

„TO Bar je realizovala veći dio predviđenih projektnih aktivnosti koje predstavila partnerima na konferenciji i istakla da spremno ulazimo u završnu fazu projekta gdje će se realizovati preostali dio aktivnosti. Iskreno vjerujemo da je Emoundergrounds samo jedna u nizu inicijativa koja će u budućnosti povezivati naše kulture i turističku ponudu. Najveći značaj EU projekata je promocija naše turističke ponude partnerima iz drugih zemalja učesnica i uvezivanje zajedničkog turističkog proizvoda. Očekujemo da će Crna Gora biti prva naredna članica EU i zato smo spremni da učimo kako bi članstvo u EU dočekali spremni“- zaključila je tokom prezentacije projektnih rezultata mr Nikoleta Nikčević, menadžerka projekta u ime TO Bar.

Spoljnji saradnik Darko Pekić predstavio je partnerima Akcioni plan i predstojeće aktivnosti koje će TO Bar u saradnji sa lokalnim partnerima realizovati do kraja projekta.

Projekat Emoundergrounds je finansiran u okviru Interreg V-B Jadransko-jonskog transnacionalnog programa 2014-2020, a sprovodi ga TO Bar u saradnji sa JP Kulturni centar Bar i partnerima iz inostranstva.

 

 

 

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar