Podrška Opštine za 47 preduzetnika

opština zlatna

190.000 eura za razvoj novih biznisa u Baru.

Komisija za raspodjelu sredstava za podršku preduzetništvu Opštine Bar donijela je Odluku o odobravanju sredstava za podršku preduzetništvu za 2022. godinu.

Sredstva ukupne vrijednosti 190.000 eura dodijeljena su za 47 biznis planova kojim će se razviti novi biznisi i podstaći otvaranje novih radnih mjesta u realnom sektoru u Baru.

Prvorangirani biznis planovi prijavljeni na Javnom konkursu su „Olav olive wood Montenegro-ručna izrada luksuznih predmeta od maslinovog drveta” Anđele Malović koji je podržan sa 5.000 eura, zatim “Izrada unikatnih proizvoda i suvenira od drveta” biznis plan Dubravke Keković sa 4.000 eura a biznis plan DOO “Quattro Amici”, otvaranje restorana sa wine-souvenir shopom “Bocconcino” podržan je istim iznosom. Plan Novaka Đinovića “Proizvodnja električnih bicikala i restauracija starih” i Almase Karađuzović “Souvenir Shop “Tvrđava” Stari Bar” podržani su sa po 4.000 eura kao i biznis ideje “Ribarnica – prodaja svježe i smrznute ribe i morskih plodova” od DOO”Seafish”, unapređenje profesionalnog ribolova i zaštita mora sa kojim je konkursao Marko Dabović, “Izrada hidrauličnih cijevi” od DOO “Inovator”, zatim DOO “Family auto” kao i DOO “Bar Wash”sa istoimenim biznis planovima.

Ostali biznis planovi podržani su u sličnim iznosima, dovoljnim za realizaciju aktivnosti navedenih u prijavi za konkurs.

Na Javni poziv za podršku razvoju preduzetništva je pristiglo ukupno 97 prijava, od kojih 77 bilo ispravno i zadovoljavalo uslove konkursa.

Radi potpunijeg uvida u sadržaj i izvodljivost biznis planova i sagledavanja ličnih kompetencija njihovih nosilaca, organizovani su i individualni intervjui sa podnosiocima prijava.

Prilikom ocjenjivanja posebno je uzet u obzir potencijal za zapošljavanje, odnosno za očuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta, prvenstveno imajući u vidu porast broja nezaposlenih usljed negativnih uticaja pandemije Covid 19.

Ovako značajan odziv na javni konkurs i sve veći broj podržanih projekata od strane Opštine Bar govori o svrsishodnosi i kvalitetu programa koje lokalna uprava sprovodi i o konkretnom i vidljivom doprinosu razvoju lokalne ekonomije, privrede i uspostavljanju i razvoju novih biznisa i radnih mjesta kroz pružanje prilike svima koji imaju kvalitetnu preduzetničku ideju i volju da je razvijaju.

Odluka je dostupna i na web sajtu Opštine Bar kao i u lokalnim medijima i na službenim kanalima Opštine.

Detaljni info:  https://bar.me/wp-content/uploads/2022/05/01-1420_compressed-compressed.pdf

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar