Otvorena manifestacija Noć tvrđava

vatromett

Sinoć je u Starom Baru započela manifestacija „Noć tvrđava“ u okviru projekta FORTITUDE.

Manifestaciju je otvorio predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević.

„Večeras smo u Starom Baru, mjestu gdje se susreće sva naša istorija i kultura i gdje kroz manifestaciju ‘Noć tvrđava’ najavljujemo nastavak saradnje koju smo uspostavili sa našim evropskim partnerima – gradovima Šibenikom, Karlovcem i Banja Lukom, kroz evropski projekat FORTITUDE koji se noćas realizuje i kod njih. Zadovoljstvo je biti u prilici da upravo ovdje, u neposrednoj blizini naše tvrđave, kroz prigodan program promovišemo naše najmlađe sugrađane koji će učešćem u večerašnjem programu poslati jedinstvenu poruku da smo i te kako ponosni na našu istoriju i kulturu, ali da ona, prije svega, počiva upravo na sjajnoj mladoj generaciji koja će kulturne i istorijske vrijednosti u narednom periodu znati i da valorizuje i da baštini“, saopštio je za Radio Bar i Bar Info predsjednik Opštine, Dušan Raičević.

Raičević je istakao da su kroz pomenuti program uspjeli da realizuju veliki broj aktivnosti, koje su, manje više, bile vezane za prostor Starog grada.

U okviru programa na platou ispred starobarske čaršije izloženi su tradicionalni barski proizvodi i suveniri, a priređene su kreativne dječje radionice i bogat kulturno-umjetnički program pod nazivom „Igre viteza, đece, naroda i omladine: "K’o nekad, k’o sad“. 

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=G3RECJh_mqQ

Za danas, Subota 30. april, posjetioci će od 16.30 do 18 sati moći da u sistemu proširene stvarnosti vide kako su neki objekti u Starom gradu izgledali „u punom sjaju“. Istovremeno, za turističke vodiče, predstavnike TOB, JPKC i turističkih agencija biće održana radionica Story telling na temu novih alata u prezentaciji Starog grada.

Svečano otvaranje Aheološkog muzeja, odnosno arheološke postavke u okviru Arhiepiskopske palate, zakazano je za 18 sati, nakon čega će od 19.30 časova biti upriličen koncert renomiranog crnogorskog sastava Bulatović i Nikčević DUO.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar