Rasvijetljeni slučajevi prijetnji po bezbjednost u školama u Ulcinju i Baru

OŠŠ Mrkojevici

 Radi se o maloljetnim licima...

Identifikovana je osoba koja je 21. aprila objavila na jednom blog sajtu prijetnju po bezbjednost djece i zaposlenih u Osnovnoj školi „Maršal Tito“ u Ulcinju, te je protiv te osobe podnijeta krivična prijava državnom tužiocu u Specijalnom državnom tužilaštvu.
Policija je prethodno obaviještena od strane NCB Interpol Vašington da je na „Google” blogu sajtu nepoznata osoba navela da je neo nacista i da planira da počini masovnu pucnjavu u osnovnoj školi, uz poziv za pridruživanje lokalnim nacistima.
Po dobijenom obavještenju službenici Uprave policije obavijestili su Specijalnog državnog tužioca i preduzeli su mjere i radnje u cilju provjere iznijetih prijetnji, izvršen je obilazak škole i o potencijalnim prijetnjama upoznata je uprava škole. Takođe, izvršen je i protivdiverzioni pregled prostorija škole, fiskulturne sale i dvorišta, kojom prilikom nije ustanovljeno prisustvo eksplozivnih i radioaktivnih materija, niti opasnih i zapaljivih predmeta.
Osim toga, policijski službenici su identifikovali i osobu koje je 27. aprila, putem elektronske komunikacije uputila mejl prijeteće sadržine na službenu adresu Osnovne škole „Mrkojevići“ u Baru, a u kojoj je navela da se u navedenom objektu nalazi bomba, te je protiv ove osobe podnijeta krivična prijava državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru.
U oba slučaja se radi o maloljetnim licima, saopštila je Uprava policije

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar