Organizacija slijepih za Bar i Ulcinj saopštava...

jokic seminar 3 

Održan prvi seminar.

Tema seminara: ,,Poštovanje ljudskih prava i zabrana diskriminacije osoba s invaliditetom kao učesnika u saobraćaju”

Organizacija slijepih za Bar i Ulcinj 28. Aprila u prostorijama Biblioteke za slijepe Crne Gore u Podgorici, organizovala je prvi jednodnevni seminar za pružaoce usluga u saobraćaju iz centralnog dijela Crne Gore na temu: “Poštovanje ljudskih prava i zabrana diskriminacije osoba s invaliditetom kao učesnika u saobraćaju”.
Seminar je jedna od aktivnosti na projektu „Učinimo pristupačan saobraćaj za OSI“, koji je podržan od strane komisije Ministarstva kapitalnih investicija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama za finansiranje projekata/programa u oblasti zaštite lica sa invaliditetom u saobraćaju, u 2021. godini.
O detaljima projekta govorio je Veselin Joketić, Predsjednik Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj.
Projekat ima za cilj podizanje nivoa svijesti ciljnih grupa i ukupne javnosti o značaju, potrebi i obavezi uvažavanja i doslednoj primjeni svih zakonom zagarantovanih prava lica sa invaliditetom, na bazi nediskriminacije i jednakosti sa drugima.
Direktne ciljne grupe su osobe sa invaliditetom koje imaju poteškoće u korišćenju usluga u saobraćaju; predstavnici pružaoca usluga u saobraćaju; članovi porodice, prijatelji; komšije; ukupna javnost.
Indirektne ciljne grupe su: građani; lokalne zajednice u kojoj borave i žive lica sa invaliditetom; zainteresovana javnost i mediji.
Na seminaru kojeg je vodila Ernesa Pelinković istaknuti aktivista pokreta za zaštitu ljudskih prava osoba s invaliditetom, razgovaralo se o aktuelnim temama vezanih za antidiskriminacionu legislativu po pitanju korišćenja i unaprijeđenja opšteg nivoa pristupačnosti fizičke sredine, javnog prevoza i usluga licima sa invaliditetom u saobraćaju.
U skladu sa aktivnostima projekta, planirano je i održavanje jednodnevnih edukativnih seminara za pružaoce usluga u saobraćaju i u sjevernoj I južnoj regiji Crne Gore, saopštio je Veselin Joketić, predsjednik.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar