Tragedija u Buljarici: Kamion se survao na vozilo na magistrali

kkol

Kamion se survao sa brda i smrskao kamionet na magistrali. Vozač poginuo, suvozač teško povrijeđen.

Piše: Biljana Dabić

U nezapamćenoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak u Buljarici poginuo je Radovan Brnović (61), a teške tjelesne povrede zadobio je Miodrag Vlahović koji je operisan u Opštoj bolnici Bar, i njegovo stanje je stabilno.

Do tragedije je došlo kada je parkiran kamion na uzvišenju, natovaren pijeskom u kome u tom trenutku nije bilo vozača, iz još neutvrđenih razloga pokrenuo se i sa visine od 12- tak metara survao se na kamionet koji se kretao Jadranskom magistalom.

Vozač kamioneta podgoričke firme „Ekoplant“, Brnović je poginuo na licu mjesta, a suvozača Vlahovića su uspeli spasiti barski vatrogasci.

”Kada smo došli na mjesto nesreće, zatekli smo tešku situaciju, smrskan kamionet, zatrpan peskom koji se rasuo po cijelom kolovozu. Koristili smo hidraulični alat za tehničke intervencije havarisanih vozila. Na žalost vozač kamioneta nije bio živ. Dvadesetak minuta je trajalo izvlačanje suvozača, a koliko god da je bilo teško, svima nam je bilo lakše kada smo shvatili da je čovjek živ. Bio je svjestan i razgovarao sa nama, kazao je jedan od barskih vatrogasaca. U petočlanoj ekipi barskih vatrogasaca koji su prvi stigli na mjesto nesreće bili su: Dejan Mijač, Dragan Radanović, Vaso Kostić, Nenad Bajc i Đuro Đurović, kojima su pomagali i kolege službe za spasavanje iz Petrovca i Budve”.

Saobraćajna policija iz Budve i osnovni državni tužilac su na licu mesta uradili izviđaj. Istražnim postupkom će se utvrdi usled čega se natrovareni kamion pokrenuo i survao niz brdo na magistralni put.

SPAŠEN DVA PUTA U JEDNOM DANU

Nakon što su Vlahoviću život spasili barski vatrogasci, sat kasnije život su mu spasili po drugi put hirurzi u operacionoj sali barske bolnice.

“Bio je životno ugrožen kada je dovezen u Opštu bolnicu Bar. Intenzivno krvarenje, povrede unutrašnjih organa, lomovi. Nakon višesatane operacije, pacijent je hospitalizovan na intenzivnoj njezi, i stabilan je”, kazao je direktor Opšte bolnice Bar dr Dragan Tomanović.

{galerija}info/2017/3/udes2{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar