Raičević u Briselu

dusanraicevicbrisel 

Na zajedničkom savjetodavnom odboru vode se razgovori o odnosima Crne Gore i EU.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević boravi u Briselu na sastanku Zajedničkog savjetodavnog odbora između Komiteta regiona EU i Zajednice Opština Crne Gore, čiji je on član.

Oni će na sastanku razgovarati o odnosima Crne Gore i EU kroz prizmu najnovijih dešavanja kao i o digitalnim politikama te upotrebi, odnosno zloupotrebi, interneta i društvenih mreža kao sredstva dezinformisanja i političke mobilizacije građana. Ovo je ozbiljan izazov kako za EU tako i za Crnu Goru koji ugrožava demokratičnost i slobodu političkih procesa i otvara mogućnosti za različite negativne uticaje na same izborne procese kroz manipulaciju javnim mnjenjem i lažnim vijestima.

Ovaj odbor, koji čine predstavnici lokalnih vlasti država EU i Crne Gore, formiran je u procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj Uniji u cilju pripreme lokalnih vlasti za obaveze i usaglašavanja koja ih očekuju u tom procesu i nakon punopravnog članstva u EU. Kroz Zajednički savjetodavni odbor ostvaruje se saradnja i dijalog između regionalnih i lokalnih uprava država EU i Crne Gore koje kroz razmjenu iskustava i dobrih praksi u najboljem interesu razvoja lokalnih zajednica i kvaliteta života građana.

U Briselu osim Raičevića boravi i delegacija članova ovog odbora, gradonačelnik prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan koji je i kopresjedavajući Zajedničkog savjetodavnog odbora, predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović, Opštine Kotor Vladimir Jokić, te predsjednik Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar