O zaradama premijera i ministara CG

 vlada cg

Kažu da se u društvu ne pita za iznos plate, ljubavni život i političku pripadnost.

Na Balkanu vole da se sve to zna.

Dnevne novine pišu:
Prosječna neto plata premijera Zdravka Krivokapića i 11 manistara u Vladi, bez bivšeg ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, iznosila je oko 1.420 eura, pokazuju dostupni podaci Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) iz prvog kvartala ove godine, pišu Dnevne novine.

Naime, prvi ministar u crnogorskoj vladi, njen predsjednik, shodno podacima koje je prijavio krajem marta ove godine, primao je mjesečnu platu od oko 1.800 eura, i to je ujedno i najviša platau izvršnoj vlasti.

Potpredsjednik Vlade i koordinator službi bezbjeđnosti u zemlji Dritan Abazović, po podacima dostavljenim ASK-u, primao je mjesečno oko 1330 eura.

Kad je riječ o ministrima, najvišu zaradu imao je prvi čovjek ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović, koji je, prema podacima ASK-a, mjesečno prihođovao oko 1650 eura.

Sa druge strane, najnižu zaradu, prema podacima ASK-a, imao je jedan od najmlađih ministara ekonomskog razvoja, Jakov Milatović, koji je prijavio platu od 1151 euro.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić krajem marta ove godine ASK-u je prijavio platu od 1291 euro, koliko je zarađivala i ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić.

Gotovo isti iznos plate 1294 eura prijavila je i ministarka odbrane Olivera Injac, dok je ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić prijavila ASK-u platuu iznosu od 1315 eura.

Plata ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Stijovića, sudeći po podacima ASK-a, iznosila je 1340 eura, dok su ministri kapitalnih investicija i unutrašnjih poslova Mladen Bojanić i Sergej Sekulović prijavili platu od 1445 eura.

Platu od oko 1460 eura prijavio je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, dok je mjesečna zarada, kako se navodi na saj tu ASK -a, ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović iznosila oko 1570 eura.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar