Težak je dan bio u Mrkojevićima...

 požar M 2

Barski vatrogasci su juče još jednom potvrdili posvećenost poslu, spremnost, i veliku hrabrost a mještani požrtvovanje i solidarnost u nevolji.

Požar koji je juče u popodnevnim časovima buknuo u mrkovskom selu Brinje i proširio se prema okolnim mjestima lokalizovan je i stavljen pod kontrolu.
Čitavu noć 12 vatrogasaca sa 4 vozila i 2 auto cisterne provelo je budnu noć pazeći na lokalitet požara i moguća nova žarišta. Tokom noći aktivirao se požar u jednom maslinjaku, ali je pod budnim okom Službe zaštite i spasavanja stavljen pod kontrolu.
Od početka izbijanja požara na terenu je sa barskim vatrogascima bio i predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević.On je kazao medijima da je stanje bilo veoma alarmantno, ali pravovremenom reakcijom pripadnika Službe zaštite, i prije svega, mještana, požar je uspješno lokalizovan stavljen pod kontrolu.
“Mještani ovog kraja još jednom su potvrdili da su spremni da priskoče u pomoć svim opštinskim službama, i zahvaljujući tome, i koordinisanom akcijom svih ostalih koji su učestvovali u gašenju vatre, požar je lokalizovan. Naša su očekivanja, ukoliko se ne pogoršaju vremenski uslovi, da će i noć proteći mirno i da ćemo uspjeti i dalje da ga držimo pod kontrolom”, kazao je Raičević.

požar M 1

Mještani misle da je požar izazvao kvar na elektrovodovima, kada na pojedinim stubovima stalno varniči i često nestaje struja.
“Pet godina opominjem Elektrodistribuciju. Tri puta od kad pamtim krenuo je požar sa tog stuba, ali ljudski nemar je doveo do požara ovolikih razmjera i neprocjenjive štete”, kazao je Portalu Bar maslinar Velija Abazović.

Sreća je da u požaru niko nije stradao, ali je materijhalna šteta ogromna i tek treba da se procjeni.“Vatra je bila velikih razmjera, te smo morali da se obratimo za pomoć kolegama iz drugih gradova. Pridružili su nam se vatrogasci iz Ulcinja, Tivta, Herceg Novog, Podgorice, Petrovca, veliki broj privatnih autocistjerni, predvođeni firmom ‘Miščević’ iz Sutomora, Vojska Crne Gore sa svojim vozilom, a zatim i helikopterom, a prvenstveno mještani koji su nas nesebično podržavali i pomagali”, kazao je načelnik Službe zaštite i spašavanja Darko Vidaković.

požar M 3

Vatrogasne ekipe su i jutros na terenu u Mrkojevićima.

 

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar