Učenici SEUŠ-a uspješni na konkursu B&R

ii

Univerzitet Donja Gorica i Beijing Union University iz Pekinga su krajem školske godine raspisali konkurs na temu B&R- MOST KULTURNOG POVEZIVANJA.

Poziv je bio namijenjen učenicima i studentima zemalja B&R, a posebno iz Kine i Crne Gore koji bi u radu prikazali shvatanje kineske kulture i dodirne tačke sa kulturama drugih zemalja i ulogu kulture u zajedničkoj budućnosti.

Cilj konkursa je bio promocija kineske kulture i filozofije kroz primjenu različitih tradicionalnih i savremenih umjetničkih formi ili savremenih ICT tehnologija sa ciljem da se bogatstvo kulturne baštine na što kreativniji i inovativniji način predstavi javnosti i to upravo kroz stvaralaštvo djece i mladih u Crnoj Gori, Kini, zemljama B&R.

Medju učenicima i studentima iz Evrope i Azije koji su dostavilisvoje radove, bili su i učenici JU. Srednje ekonomsko –ugostiteljske škole u Baru,  javlja profesorica Vesna Vulić.

Od ukupno pristiglih 30 radova iz Crne Gore, drugoplasirani su bili i učenici III-2 Božidar Mrdjokić i Ksenija Žarković sa svojom video prezentacijom, i time stekli pravo da se učestvuju dalje na medjunarodno takmičenje.

Božidar Mrdjolić je je konstatovao “Izmenjene okolnosti zahtevaju reorganizaciju aktivnosti u procesu učenja ali, važno je da u tom procesu ostanemo, osmišljavajući ga na način koji je primeren trenutnoj situaciji. Posmatrano iz šire perspektive budućih životnih izazova, neprekidno učenje postaje osnovni uslov za prilagođavanje svim promenama i postizanje uspeha u svim oblastima. Vodeći se tim načelom, učestvovali smo u svim izazovima u toku ove školske godine. Na Opštinskom takmičenju za najbolji biznis plan ,podelio sam sa još 2 grupe II I III mjesto, učestvovao sam zajedno sa Ksenijom na Poslovnim izazovima Crne Gore u organizaciji UDG univerziteta , gde je Ksenija sa svojim timom osvojila I mjesto, takodje sa kolegama iz razreda učestvovao sam na Berzi preduzetničkih ideja, bio sam aktivan u glumačkoj sekciji i sl.”

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar