Raičević i UBNOR odali poštu palima za slobodu na Belvederu

belveder venac 2

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, predsjednik UBNOR-a i antifašista Bara Đuro Marković i general Špiro Niković, položili su danas vijenac na spomen-obilježje na Belvederu u Starom Baru.

Oni su na taj način odali poštu sjenama i žrtvi 11 barskih omladinaca palim za slobodu, koji su na današnji dan 1944. godine strijeljani od strane fašističkog okupatora.

belveder venac 3

Nakon minuta ćutanje u slavu njihove herojske žrtave, general Špiro Niković obratio se okupljenima i poručio da je njihova žrtva simbol naše tradicije u borbi protiv najvećih zala, nacizma i fašizma.

„Želimo da ovo prensemo u trajno obilježje kulturnog i prosvetnog Bara, da se nikada ne zaboravi, već da se mlade generacije vaspitavaju na njihovom primjeru. Prvi časovi, ne samo istorije, nego svega što čovjek treba da nauči treba da počinju ovdje, pred njihovim sjenama. Želimo da to ostane zauvijek nasljeđe Bara.“, poručio je Niković u ime boraca i antifašista Bara.

Polaganju vijenca prisustvovala je i predsjednica Skupštine Opštine Milena Božović kao i potomci porodica strijeljanih, članovi Izviđačkog odreda “24. novembar” i građani.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar