Skladištenje cigareta u Luci Bar bilo na dnevnom redu XXX sjednice Vlade

vlada jul

Vlada radi analizu o mogućnosti isključenja ili zabrane skladištenja duvanskih proizvoda iz oblasti Slobodne zone Luke Bar.

Vlada Crne Gore je na 30. sjednici održanoj 01. jula 2021. godine, kojom je predsjedavao premijer prof. dr Zdravko Krivokapić, usvojila Informaciju o potrebi pokretanja postupka isključenja ili zabrane skladištenja duvanskih proizvoda iz oblasti Slobodne zone Luke Bar.

U Informaciji se ističe da izvještaji međunarodnih partnera u kojima se izražava zabrinutost zbog velikog obima nelegalnog tranzita i nelegalnog stavljanja u promet duvanskih proizvoda na teritoriji Crne Gore, sa posebnim akcentom na aktivnosti u Slobodnoj zoni Luke Bar, ukazuju na postojanje okolnosti koje predstavljaju rizik za bezbjednost države.

Imajući u vidu da je jedan od prioriteta Vlade preduzimanje odlučnih mjera da se u potpunosti zaustave ovakve nelegalne aktivnosti, koje osvjedočeno nanose štetu i budžetu i međunarodnoj reputaciji Crne Gore, ocijenjeno je da nadležni organi moraju da preduzmu odgovarajuće mjere u cilju okončanja ilegalnih aktivnosti i Vlada mora da razmotri situaciju u vezi sa primjenom Zakona o slobodnim zonama, kao i rizike koje implementacija ovog akta nosi, naročito u dijelu tranzita i stavljanja u promet duvanskih proizvoda.

S tim u vezi, zaduženo je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da, u saradnji sa Ministarstvom kapitalnih investicija i Ministarstvom unutrašnjih poslova, pripremi i Vladi dostavi analizu o mogućnosti isključenja ili zabrane skladištenja duvanskih proizvoda iz oblasti Slobodne zone Luke Bar.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar