Opština Bar: Podrška programima rada sportskih organizacija, klubova i društava

arsenalke

Opština Bar dodijeliće preko 73.000 eura za podršku programa rada sportskim organizacijama, klubovima i društvima u Baru.

Na ovaj način Opština nastavlja, kao i svake godine, snažno da podržava razvoj i afirmaciju sporta u gradu te da stvara sve kvalitentije preduslove za stalno poboljšanje uspjeha lokalnih klubova i na nacionalnom ali i na međunarodnom nivou.

Pravo učešća na konkursu su imali sportski klubovi koji su registrovani na teritoriji opštine Bar, a takmiče se u sportu koji je regulisan jedinstvenim sistemom takmičenja u okviru nadležnog nacionalnog saveza, kao i sportsko rekreativna društva, sportske organizacije lica sa invaliditetom, školska i studentska sportska društva sa teritorije Opštine Bar.

Visina sredstava koja se opredjeljuju za sufinansiranje programa rada sportskih klubova iznosi 70.200,00€, dok visina sredstava koja se opredjeljuju za sufinansiranje programa rada: sportsko rekreativnih društava, sportskih organizacija lica sa invaliditetom, studentskog i školskog sportskog društva, sportskih priredbi od značaja za grad kao i dodjele godišnjih priznanja iz oblasti sporta iznosi 7.800,00€.

Sredstva su raspoređenja sljedećim sportskim organizacijama: Odbojkaški klub ’’Galeb’’, Ženski odbojkaški klub ’’Luka Bar’’, Karate klub ’’Bar’’, Atletski klub ’’Sanja’’, Fudbalski klub ’’Hajduk’’, Odbojkaški klub ’’Mornar’’, Košarkaški klub ’’Mediteran’’, Košarkaški klub ’’Sutomore’’, Košarkaški klub ’’Boys’’, Atletski klub ’’Dionis’’, Auto moto sportski klub ’’Vlahović’’, Jedriličarski klub ’’Latinsko jedro’’, Omladinski košarkaški klub ’’Šušanj’’, Džudo klub ’’Mornar’’, Omladinski odbojkaški klub ’’Mrkojevići’’, Klub za sportski ribolov ’’Pristan’’, Plesni klub ’’Habanera’’, Klub za sportski ribolov ’’Free Divers’’, Ribarski sportski klub ’’Rumija’’, Ju Jitsu klub ’’Mornar’’, Kik boks klub ’’Bar’’.

Na predlog Komisije koja je vrednovala Plan i program sportsko rekreativnih aktivnosti za 2021.godinu, dodijeljena su sredstva i za dva sportsko-rekreativna društva ‘’Prijatelji’’ i ''Živimo zdravo Bar'' kao i za Školsko sportsko društvo Gimnazija ''Niko Rolović'' u iznosu od po 1000.00€, a radi zadovoljavanja potreba za očuvanjem, održavanjem, poboljšanjem i unapređenjem psihofizičkih sposobnosti i zdravlja svih uzrasnih populacija, kao i obogaćivanja slobodnog vremena vježbanjem i bavljenjem sportskim aktivnostima.

Opština Bar će na osnovu ove Odluke sa ovlašćenim licem sportske organizacije potpisati ugovor o korišćenju sredstava za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, a realizacija istih će se odvijati po ugovorenim odredbama.

Odluka o sufinansiranju programa rada sportskih organizacija za 2021. godinu dostupna je na sajtu Opštine Bar www.bar.me

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar