Montenegro Airlines tužio ToMontenegro

to mne sign

Montenegro Airlines (MA) u stečaju tužio je ToMontenegro jer je, neovlašćenim predstavljanjem i stavljanjem u promet loga koji je istovjetan ili sličan čuvenom orlu, povrijedio registrovani žig kompanije, saznaje Pobjeda.

Tužbom se traži naknada štete koja nije precizirana, ali je jednaka iznosu koristi koju ToMontenegro ima namjeru da ostvari stavljanjem loga kao znaka na svoje robe i usluge.

Traži se i da ToMontenegro odmah i bez odlaganja prestane sa korišćenjem loga, a pod prijetnjom novčane kazne zabranjuje mu se njegovo korišćenje i u budućnosti.

U tužbi koju je juče predao Privrednom sudu stečajni upravnik MA Saša Zejak, navodi se da je ToMontenegro povrijedio više članova Zakona o žigu, kojim je propisano da nosilac žiga ima isključivo pravo korišćenja zaštićenog znaka.

Sudu se predlaže da utvrdi da je ToMontenegro nesumnjivo povrijedio žig MA, kao i prava koja iz njega proizilaze. To je, kako se ukazuje, urađeno ponašanjem i namjerom ToMontenegra da kao logo koristi znak MA koji je zaštićen, i to za usluge i robe koje su istovjetne uslugama i robama za koje je registrovan žig na koji pravo ima MA.

Izvor: Pobjeda

auto klime bakovic 1