Čestitke za Ramazanski bajram

islamski 2

Odboru Islamske zajednice, glavnom imamu barskom Muidinu ef. Milaimiju

raicko

Uvaženi gospodine Milaimi,

Povodom jednog od najradosnijih islamskih praznika, Ramazanskog bajrama, Vama, Vašim saradnicima i svim pripadnicima islamske vjeroisposvjesti u ime Opštine Bar i u svoje ime upućujem najiskrenije čestitke.

Nakon jednog od posebnih mjeseci u islamu - mjeseca Ramazana, u kojem ste se kroz post, suzdržavanje i svakodnevnu molitvu približili istinskim vrijednostima svoje vjere, želim da i ove bajramske dane provedete u dobrom zdravlju, radosti i porodičnoj harmoniji, okruženi svojom rodbinom i prijateljima.

Neka praznični dani učvrste vjerovanje da moramo zajedno da čuvamo, njegujemo i uvažavamo različitosti onako kako su to činile i generacije naših predaka, jer samo na temelju takvih uvjerenja i nastojanja možemo graditi društvo boljitka i napretka u ovim izazovnim vremenima.

U to ime Vam još jednom upućujem iskrene čestitke, uz želju za dobrim zdravljem, ličnim i porodičnim prosperitetom.

S poštovanjem, Predsjednik opštine Bar Dušan Raičević

 

milena bb

 

Glavnom barskom imamu Mujdinu ef. Milaimiju i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti u ime Skupštine opštine Bar i u svoje ime, upućujem najsrdačnije čestitke povodom Ramazanskog Bajrama.
Neka ovaj uzvišeni praznik podstakne ono najvrednije u nama oličeno u dobroti, povjerenju i toleranciji. Njegujući zajedništvo i ljepotu različitosti, učvršćujemo vjeru u napredak.
Želim Vam da Ramazanski Bajram provedete u miru, dobrom zdravlju, blagostanju, uz ličnu i porodičnu sreću, zajedno sa svim ljudima dobre volje.

Predsjednica Skupštine opštine Bar Milena Božović

 

*****U ime redakcije Jedro, čestitamo vjernicima Islamske vjeroispovjesti Ramazanski Bajram, sa željom da ove dane provedemo u istinskoj porodičnoj sreći, zdravlju i radosti.

cakan batica

U ime Biram Crnu Goru i u svoje ime, reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću, glavnom barskom imamu Mujdinu ef. Milaimiju i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori i dijaspori, upućujem srdačne čestitke i najljepše želje povodom Ramazanskog Bajrama.
Simbolika ovog velikog praznika afirmiše temeljne ljudske vrijednosti i podsjeća nas da samo zajedno, u poštovanju, povjerenju i međusobnom skladu, možemo graditi bolju budućnost sebi i svojim potomcima.
A danas su nam svima, više nego ikad, potrebni jak karakter, osnažen u mjesecu Ramazanu, kao i odlučnost da se časno i hrabro- nadahnuti dobrotom, osjećajem pravednosti i solidarnosti- suočimo sa problemima svijeta u kome živimo.
Želim da Ramazanski Bajram u svaki dom unese nadu, radost i slogu, dobro zdravlje i sreću. Bajram šerif mubarek olsun!

S poštovanjem,Predsjednik Biram Crnu Goru Radomir Novaković Cakan

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar