Dado na izložbi IOMAC u Bangladešu!

dddado 1

Predstavnik Crne Gore na Internacionalnoj online izložbi minijature IOMAC sa sjedištem u Bangladešu gdje učestvuje oko 60 umjetnika iz raznih zemalja svijeta je naš sugradjanin akademski slikar iz Bara Dalibor Dado Ćetković

dddado 2

Izuzetno mi je drago da se moj rad vidi i u istočnim zemljama. Izložba će biti otvorena od 20 do 28 februara,kazao je za Jedro Dado.

ddado 1

Dado je veoma aktivan I prisutan na online svjetskim izložbama.

ddado 3

Nedavno je predstavio svoj rad internacionalnoj publici na online izložbi “Tell my love”, koju je organizovala “ArelArt” – galerija sa sjedištem u Ankari.

Ova interesantna online izložba, osmišljena povodom Dana zaljubljenih, s ciljem da “širi ljubav putem umjetnosti”, okupila je četrdesetak likovnih umjetnika iz raznih zemalja svijeta.

On smatra da su online izložbe, i prije nego što je svijet zadesila epidemija koronavirusa, imale veliki značaj, ne samo za predstavljanje stvaralaštva, već i kao mogućnost povezivanja sa umjetnicima i ljubiteljima umjetnosti iz cijelog svijeta.

ddado 2

“Od 2019. godine predstavnik sam Crne Gore na internacionalnim izložbama u organizaciji ‘Another world is possible forever of peace’. Koordinator sam tog projekta zajedno sa Miguelom Pinerom iz Venecuele, a izložba se simultano održava u preko 120 zemalja svijeta. Takođe sam i dugogodišnji član ‘Athens Art’-a. Moja slika ‘Muzička kutija’, odabrana je za godišnji kalendar”, ističe Ćetković.

ddado 6

Publici je manje poznato da se pored likovnog izraza Ćetković bavi i izradom skulptura, a oprobao se i u dizajnu i izradi unikatnog nakita.

ddado 4

Najavljuje da će se uskoro predstaviti i na 76. Tradicionalnoj izložbi ULUCG – Udruženja likovnih umjetnosti Crne Gore, koja će biti otvorena 24. marta na dan osnivanja udruženja.

urban radio

auto klime bakovic 1