Dalibor Dado Ćetković javlja...

unota 

Dragi prijatelji, 

postao sam počasni i doživotni član “UNITED NATIONS OF THE ARTS & SCIENCES” - Consel International de les Arts CIA tako da moja umjetnost i moje ime imaju zaštitu UNOTA pod registarskim brojem 70.083.

Iza mog stvaralaštva i idejnih rješenja stoji organizacija “UJEDINJENIH NACIJA UMJETNOSTI I NAUKE” direktno povezana sa UNESCO-m - Organizacijom Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu.

 Zaista mi je velika čast i srdačno se zahvaljujem na prijemu u UNITED NATIONS OF THE ARTS & SCIENCES, Consel International de les Arts CIA, predsjedniku i timu iz Pariza kao i ostalim predsjednicima i predstavnicima drugih država, zatim cjenjenim likovnim kritičarima, kustosima, galeristima, ostalim umjetničkim organizacijama iz cijelog svijeta, kolegama i koleginicama, i svima vama koji pratite moj stvaralački put veliko hvala na podršci u dosadašnjem i budućem radu, a najviše sam zahvalan mojoj supruzi Jasmini Ćetković na svemu što radi, za mene, za nas, gdje je ovaj uspjeh, pored drugih, postignut zahvaljujući njenom zalaganju 

U.N.O.T.A.
Consell Internacional de les Arts CIA

United Nations of the Arts & Sciences je glavna i jedina međunarodna organizacija koja štiti sve vrste umjetnosti i nauke u gotovo svim zemljama svijeta. Njeni članovi su najpriznatije međunarodne i lokalne državne institucije sa kojima imaju intezivnu saradnju, zatim aktivni i istaknuti umjetnici u različitim kulturno-umjetničkim sferama kao što su: glumica Meryl Streep, vokalistkinja Barbara Streisend, violinista Andre Reiu, pijanista Lang Lang, operski pjevač Leonardo Lopez Linarez, flamenko gitarista Vicente Amigo, balerine Polina Seminova, Elisa Carrillo Cabrera i mnogi drugi, a takođe su članovi i najvažniji savezi, udruženja, obrazovne ustanove, preduzeća kao i pojedinci iz 170 zemalja.
U.N.O.T.A. je specijalizovana organizacija koja ima za cilj da doprinese konsolidaciji mira, iskorjenjivanju isključenosti, održivom napretku i međukulturnom dijalogu kroz obrazovanje, nauku, kulturu, umjetnost, komunikaciju i informacije. Ujedinjene nacije umjetnosti i nauke uspostavljaju mir kroz međunarodnu saradnju na temama poput umjetnosti, obrazovanja, nauke i kulture. Mir se postiže kroz dijalog, moralnu solidarnost i međusobno razumijevanje među zemljama svijeta kroz umjetnost i nauku.
To je organizacija koja štiti sve umjetnike, pronalazače, tvorce ideja, edukatore i istraživače kao i njihova djela u cijelom svijetu. Nema komercijalni karakter, ne bave se prodajom i sponzorstvom.
Riječ je o izvanrednom radnom timu sastavljenom od stručnjaka i mladih ljudi sa tri najprestižnija univerziteta u svijetu, čija se logistika temelji na aktuelnoj stvarnosti projektovanoj u eri digitalizacije, robotike, vještačke inteligencije, rada na daljinu, virtuelnosti, servisa svih oblika umjetnosti.
Zasniva se na propisima UNESCO-a sa kojim ima najdirektniju vezu sa savjetom, poštujući sve umjetnike, pronalazače, tvorce ideja, edukatore i istraživače kao entitete bez razlike na rasu, etničku pripadnost, ideologiju, državnost, običaje i religiju.
U potpisu Dalibor Dado Ćetković

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar